Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Královéhradecký kraj vyvěsí běloruskou vlajku. Považuje to za akt solidarity

Královéhradecký kraj nejpozději na konci září vyvěsí před svým sídlem na Pivovarském náměstí v centru Hradce Králové běloruskou vlajku jako akt solidarity s občany této země. Běloruskem od nedávných sporných voleb zmítají protirežimní demonstrace.

"Vím, že je to mezinárodně politická záležitost, ale všichni to sledujeme denně v televizi a víme, jaká situace tam je. Člověk může proti zlu bojovat těmi prostředky, které má, a my můžeme vyjádřit nesouhlas s vládou pana prezidenta Alexandra Lukašenka. Tlak na něho musí být ze všech stran," řekl navrhovatel usnesení, krajský zastupitel Milan Sommer (TOP 09).

Bělorusko zažívá největší protesty od vyhlášení nezávislosti po rozpadu Sovětského svazu v roce 1991. Vypukly po sporných prezidentských volbách z 9. srpna, po nichž byl jasným vítězem vyhlášen Lukašenko. Opozice podobně jako Eevropská unie ale výsledky hlasování neuznává a považuje je za zfalšované. Každou neděli se podle odhadů opozice i novinářů protestů v Minsku účastní kolem 100 tisíc lidí. Režim proti demonstrantům a opozici postupuje represivně.

Autoři | Foto

Štítky Bělorusko, správa, právo, Královéhradecký, kraj, Pivovarské, náměstí, vlajka, solidarita, nepokoje, svět, Královéhradecký kraj, Alexandr Grigorjevič Lukašenko, Hradec Králové, Milan Sommer, TOP 09, Sovětský svaz, Minsk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj vyvěsí běloruskou vlajku. Považuje to za akt solidarity  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.