Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V senátním obvodu Hradec Králové je do voleb registrováno 11 kandidátů

Do letošních senátních voleb je ve volebním obvodu Hradec Králové zaregistrováno všech 11 kandidátů, kteří podali kandidátní listinu. Rozhodl o tom královéhradecký magistrát. Nebylo potřeba řešit na kandidátních listinách žádné nedostatky. Devět z nich vyslaly politické subjekty, dva kandidují jako nezávislí. Počet kandidátu je stejný jako v roce 2014.

Současný senátor a lékař Jaroslav Malý bude mandát na Hradecku obhajovat jako nezávislý kandidát. Před šesti lety se senátorem stal jako nestranický kandidát ČSSD. Sociální demokraté vlastního kandidáta nestavějí. Dalším nezávislým kandidátem je Igor Indrák.

První kolo senátních voleb se bude spolu s krajskými volbami konat 2. a 3. října.

Hnutí ANO vyšel na Hradecku do senátních voleb poslance a bývalého ředitele krajské zdravotnické záchranné služby Jiřího Maška a Trikolora hnutí občanů Petra Brábníka. Kandidátem ODS bude právník, exposlanec a bývalý náměstek ministra spravedlnosti Pavel Staněk. Za Piráty bude kandidovat vysokoškolský pedagog a hradecký zastupitel Pavel Vacek, který bude mít podporu od hnutí STAN.

KSČM do voleb vyšle hradeckého zastupitele Lubomíra Štěpána. Za KDU-ČSL bude o senátorské křeslo usilovat lékař Fakultní nemocnice Hradec Králové Jan Čáp. Právník Jan Holásek bude společným kandidátem Hradeckého demokratického klubu, TOP 09, Změny pro Hradec, hnutí Senátor 21, Volby pro město Hradec Králové, Liberálně ekologické strany a Zelených. Svoboda a přímá demokracie (SPD) vyšle do senátního klání advokátku Markétu Pakandlovou. O senátorské křeslo usiluje také lékař Vladimír Dryml za hnutí Zdraví Sport Prosperita.

Ve volbách v roce 2014 Malý ve druhém kole senátních voleb porazil kandidáta ODS Oldřicha Vlasáka.

Autoři | Foto Nikola Franková

Štítky volby, senát, Hradec Králové, obvod, magistrát, lékař, Jaroslav Malý, ODS, Královéhradecký kraj, Igor Indrák, ČSSD, ANO 2011, Jiří Mašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V senátním obvodu Hradec Králové je do voleb registrováno 11 kandidátů  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.