Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dnes dopoledne přijede do Hradce Králové premiér Andrej Babiš. Doprovodí ho ministr obrany Metnar

V dopoledních hodinách projede ulicemi Hradce Králové delegace s předsedou vlády Andrejem Babišem. Navštíví tamní Fakultu vojenského zdravotnictví - Univerzitu obrany. Nebude sám, přijede v doprovodu ministra obrany Lubomíra Metnara.

,,Během návštěvy seznámí představitelé univerzity premiéra i ministra s činností fakulty a jejím zázemím. Následovat bude setkání a beseda se studenty, kterým budou předány dary jako poděkování za jejich nasazení při opatřeních proti šíření nemoci covid-19,“ říká Marek Vala z tiskového oddělení Úřadu vlády ČR.

Fakulta vojenského zdravotnictví - Univerzita obrany připravuje vojenské lékaře, zubaře, farmaceuty a zdravotnické záchranáře pro Armádu ČR. 

Na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany je sraz okolo 9. hodiny. V 9:05 proběhne úvodní jednání s vedením Fakulty vojenského zdravotnictví. Úderem 9:40 začne prohlídka vnitřních prostor fakulty. V 10:05 pobeseduje premiér s ministrem obrany se studenty a v 10:45 zakončí svoji návštěvu závěrečným komentářem.

Babiš byl v Hradci i letos v únoru

Premiér byl na návštěvě v Hradci Králové letos už jednou 26. února. Prohlédl si křižovatku Mileta i fotbalový stadion. Kromě Hradce navštívil i Jaroměř, kde na něj na opravovaném vlakovém nádraží čekala dvacítka lidí s transparenty.

V Náchodě, kam dorazil z Jaroměře vlakem, ho vypískala stovka lidí. Demonstranti na něj čekali na nádraží. Tehdy se kvůli tomu nekonalo na peróně ani plánované vyjádření pro novináře. Přes ohlušující pískot nebylo slyšet ani slovo. Na cestu do Beránku premiéra demonstranti vyprovodili znovu pískotem a skandováním "fůj", "hanba" nebo "Babiše do koše".

Na večer se chystá demonstrace na Masarykově náměstí

Zrovna dnes se chystají demonstranti i na Masarykovo náměstí v Hradci Králové. Místní skupina Milion chvilek chce odstartovat protestní akci v 18:00. Kdo ale bude chtít přijít, musí mít roušku a dodržovat dvoumetrové rozestupy.

Protest se jmenuje „Vy ještě nemáte dost?!“  Organizátoři se na něm chystají položit otázky na aktuální dění v české vládě. Řešit se budou například podivné státní zakázky nebo ekonomika.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook.com/AndrejBabis

Štítky Předseda vlády ČR, Andrej Babiš, ministr obrany, Lubomír Metnar, Fakulta vojenského zdravotnictví, Univerzita obrany, Hradec Králové, demonstrace, zdravotnictví, návštěva, Úřad vlády České republiky, Armáda České republiky, Fakulta vojenského zdravotnictv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes dopoledne přijede do Hradce Králové premiér Andrej Babiš. Doprovodí ho ministr obrany Metnar  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.