Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jsem zvyklý vše odpracovat, neuhýbat před problémy a dotahovat věci do konce

PR článek

Senátorem za Náchodsko jsem od roku 2018. Poté, co jsem tuto funkci již dva roky vykonával, jsem dostal důvěru veřejnosti být i hejtmanem našeho kraje.

Vše jsem vykonával vždy naplno a pouze s cílem využít propojení obou funkcí v maximální možné míře k prosperitě našeho regionu. Ať už tím, že jej budu schopen odpovědně řídit a vždy hledat řešení v každé ze svěřených oblastí, vést kraj k efektivnímu hospodaření a umět naslouchat těm, kteří se na mě s jakýmkoliv problémem obrátí či provést kraj krizovými situacemi. Nebo pomoci prosadit zájmy vůči státu a přinést další finanční prostředky nad rámec krajského rozpočtu jako senátor.

Čemu jsem jako senátor ve prospěch našeho regionu například pomohl?

Kromě uplatňování svých znalostí z regionální politiky při vytváření zákonů například v období epidemie, kdy řada z nich následně významně ovlivňovala rozpočty krajů, a tedy i na ten náš, to bylo i efektivní využití pozice senátora při prosazování a dotahování regionálních zájmů, na které již pozice regionálního politika nestačila nebo by to byl mnohem zdlouhavější proces.

Jako příklady mohu uvést prosazování záměru modernizace konvenčních tratí v našem regionu. Vytáhl jsem ze šuplíku záměr Vysokovské spojky, o němž do té doby všichni pouze mluvili, a dosáhl realizace studie ekonomické výhodnosti. A bez dalšího intenzívního vyjednávání s předchozí i současnou vládou by to nebylo dnes již i ve fázi, že máme dokonce i výjimku, která umožňuje připravovat projekty modernizace tratí v našem regionu na sever od Hradce Králové ještě před definitivním rozhodnutí o VRT Praha – Wroclaw, vedoucí přes území našeho kraje.

Dále je to také zamezení vládou plánovaného odkladu investice do stavby obchvatů Náchoda a Rychnova nad Kněžnou (z důvodu hledání úspor) či urychlení zahájení výstavby D35 na území našeho kraje. Do té doby, než jsem se začal intenzivně projednávat urychlení výstavby úseků D35 na území našeho kraje, byl tento záměr plánován a poté, co budou hotové úseky v Libereckém kraji. Dnes už se v našem kraji D35 staví.

Moje iniciativa a jednání s konkrétními ministry napomohla docílit ze strany státu podpory snahy města Jaroměř zachránit pevnost Josefov.

Také při projednávání investic a dodržení vládního memoranda ve vztahu k rozvoji průmyslové zóny v Kvasinách, a zejména pak související modernizaci Rychnovské nemocnice, jsem úspěšně využil možnosti svého působení jak ze strany hejtmana, tak senátora.

Díky setkávání se zemědělci v našem kraji z pozice hejtmana znám velmi podrobně současnou situaci v tomto odvětví, a proto jsem na základě toho inicioval půdě Senátu diskusi s našimi zemědělci k aktuálním problémům národní zemědělské politiky a podporuji petenty i při projednávání v Senátu.

Společně s předsedou Senátu jsem inicioval obnovu systémového financování činnosti vodních záchranných služeb a mnoho dalšího.

Slýchám, zda lze být hejtmanem i senátorem současně a nic z toho neošidit.

Za předpokladu, že jste zvyklí si vše odpracovat a nejenom odsedět v kanceláři, umíte maximálně využívat čas, máte manažerské schopnosti a schopné spolupracovníky, tak to určitě lze. Platím za to svým osobním volnem. Za obě funkce nepobírám plný plat. Nekradu, nemám dluhy a nejsem zainteresován v žádné ze soukromých společností. Nikdy jsem neútočil na své protikandidáty ani o nich nešířil lži.

Kumulace funkcí

Některé funkce souběžně plnohodnotně vykonávat nelze, ale ty, u nichž cíle a náplň na sebe navazují, naopak jejich může efektivitu jejich souběh navzájem podpořit a zefektivnit. A jsem přesvědčen, že tohle je ten případ. Pro prosazování zájmů regionu v prostředí celostátní politiky jsou důležité regionální zkušenosti, ale i znalost toho, jak systém státu při prosazování veřejných věcí funguje. V Senátu by měli být lidé s prokazatelnou odbornou a řídící zkušeností, kteří neuhýbají před problémy, umí se rozhodnout a dotahují věci do konce. Jsem přesvědčen, že v uplynulých osmi letech mého působení ve veřejném životě jsem výše uvedené prokázal. Věřím, že mnoho občanů našeho kraje si mou vůli, ochotou naslouchat, kompetentnost, snahu vždy hledat řešení, mělo možnost ověřit prostřednictvím vlastní zkušenosti a důvěřuje mi.

Chci, aby náš kraj, a Náchodsko zejména, stále patřily k těm nejlepším místům pro život, a aby moje děti věděly, že lze a má smysl měnit věci kolem sebe k lepšímu. A proto v tom chci pokračovat, proto jsem se rozhodl svůj mandát senátora znovu obhájit.

Na co se chci v Senátu v nadcházejícím období změřit?

V Senátu bych se nadále rád věnoval bezpečnosti, která ovlivňuje téměř všechny oblasti našeho života. Ať už z pohledu připravenosti na nové hrozby, jako je například kyberkriminalita, tak i přípravy integrovaného záchranného systému na nepředvídatelné události a s tím související systémové změny. Další oblastí je doprava. V našem regionu např. dotažení mezistátního spojení s Polskem, modernizace železniční infrastruktury a systémové financování silnic. Zaměřím se také na zdravotnictví v souvislosti s rozvojem a udržitelností zdravotních oborů jednotlivých okresních nemocnic, a hlavně na změny ve financování zdravotnictví a odpovědnosti zdravotních pojišťoven.


Zadavatel/zpracovatel: ODS

Ohodnoť článek

Štítky senát, politika, zdravotnictví, okres Náchod, Polsko, Nemocnice Rychnov nad Kněžnou, Praha, Hradec Králové, Vratislav, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsem zvyklý vše odpracovat, neuhýbat před problémy a dotahovat věci do konce  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.