Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nová hradecká občanská kandidátka Rozvíjíme Hradec. V čem jsme zkrátka jiní

PR článek

Nová hradecká občanská kandidátka Rozvíjíme Hradec je již mnoho měsíců vidět na hradecké komunální scéně a patří k hlavním aktérům letošních komunálních voleb.

Kdo jsme? Jsme uskupení hradeckých občanů, kterým vadí, že Hradec Králové nevyužívá svůj potenciál a nerozvíjí se v moderní stotisícové město Evropského formátu. Hradec je vzhledem ke své historii, uzpůsobení i architektuře skvělé místo k životu. Všichni ale cítíme, že by se nám tu všem mohlo žít mnohem lépe. Chceme pro to udělat maximum.Právě proto se budeme ucházet o přízeň voličů v nastávajících komunálních volbách. 

Přišli jsme z různých oblastí hradeckého společenského života. Jsou mezi námi zástupci transparentního hradeckého podnikatelského prostředí, představitelé hradecké kultury a neziskových organizací, sportu, spolkového života i neziskového sektoru. Na kandidátce máme mnohé členy komisí místních samospráv. Přinášíme profesní a životní zkušenosti z různých oblastí a zároveň jsme vytvořili kompaktní tým, který výborně spolupracuje.

Na vedení města jsme se dosud neměli možnost se podílet. Fungování města ale někteří z nás dobře znají zevnitř. Mnoho z našich kandidátů dlouhodobě působí nebo působilo v komisích rady města, zastupitelstvu, výborech zastupitelstva a v komisích místních samospráv. Rádi bychom naše profesní a životní zkušenosti nabídli našemu krásnému městu,a posunout ho tak dál.  Proto se chceme podílet na jeho vedení.  

V čem jsme tedy jiní než ti, kteří byli v posledních minimálně deseti letech v Hradci u moci? 

Prosazujeme otevřené a transparentní město, které je vstřícné a konečně komunikuje.

To znamená posílení postavení a rozpočtů komisí místních samospráv, plnohodnotné poskytování informací, participativní rozpočet – občané se spolupodílejí na rozhodování o nakládání s financemi města, skutečné zamezení konfliktu zájmů při rozhodování města.

Flexibilně budeme reagovat na aktuální problémy a potřeby hradeckých občanů spojených s energetickou krizí. Městský rozpočet není nafukovací, město se ale musí svých občanů v maximální možné míře zastat.

Máme pevné názory a nebojíme se postavit těm, kteří jsou zvyklí na městě prosazovat své soukromé zájmy – město není soukromý podnik, je to společný domov nás všech.

Chceme město příznivé pro všechny etapy lidského života – nejlepší podmínky pro vzdělávání, bydlení, práci i péči o potřebné a seniory.

Chceme příjemné město pro život – opravené a čisté silnice a chodníky, cyklostezky, více zeleně a laviček, příjemné klima a upravený veřejný prostor – a to vše v každé městské části, nikoliv jen v centru.

Chceme bránit zájmy města a jeho občanů – konec transakcí nevýhodných pro město v důsledku osobních známostí a konexí. Vše musí být transparentní.

Chceme férové obchodní vztahy města s jeho partnery – překontrolujeme všechny uzavřené smlouvy a vyvodíme z toho patřičné důsledky.

Budeme usilovat o zlepšení komunikace město vs. mladá generace a poslouchat jejich potřeby. Mladé musíme v Hradci udržet. Jsou velkým přínosem, i proto, že jednou po nás převezmou “štafetu” a budou Hradec dál posouvat a rozvíjet. Chceme, aby naše město bylo vstřícné k potřebám mladých lidí, spolupracovalo s nimi a naslouchalo jim.

Chceme důsledné dotahování a dokončování projektů, nikoliv je dělat jen tak, aby to nějak bylo. Dělat věci smysluplně, myslet dopředu, zvažovat různé možnosti a vybrat vždy tu nejlepší v souvislosti s městem a jeho občany.

Hradec musí být sebevědomé město, které se otevře novým trendům rozvoje měst u nás i v zahraničí. Takový Hradec chceme.

Dáme městu jasnou vizi a směr. Nejsou to planá slova. Víme jak na to. Přečtěte si náš program.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj Zadavatel: Rozvíjíme Hradec, Zhotovitel: Rozvíjíme Hradec

Štítky Rozvíjíme Hradec, Jan Holásek, politika, volby, Hradec Králové, kandidátka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová hradecká občanská kandidátka Rozvíjíme Hradec. V čem jsme zkrátka jiní  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.