Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VOLBY 2022: Hradec Králové je nejkrásnější město v republice, míní kandidát za STAN Hoker

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 15 politických subjektů. Jde o rekordní počet. Dnes vám představíme lídra STAN Luboše Hokera.

Komunální volby se uskuteční 23. a 24. září. V Hradci Králové budou voliči opět vybírat 37 zastupitelů.  

Luboš Hoker se v Hradci Králové narodil a většinu života zde žije. Podle jeho slov je naše krajská metropole jedním z nejhezčích měst v celé České republice. „Na Hradci mám rád snad vše, líbí se mi architektura, krásné uličky v historickém centru i naše hospůdky,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu. Sám se považuje za hradeckého patriota. 

Studoval informatiku a management, později také získal státní zkoušku z anglického jazyka. Kariéru začal na pozici plánovače výroby. Postupně se v oboru zdokonaloval a v současné době zastává pozici team leadera v oblasti interní logistiky. 

Za STAN se rozhodl kandidovat, jelikož mu je svými politickými názory nejblíže a oslovují ho lidé, kteří se v hnutí už delší dobu angažují. 

"Tým STAN Hradec Králové věří, že si Hradec po dlouhé době zaslouží, aby se pro něj začalo konečně efektivně pracovat. Sestavili jsme tým, který je velmi různorodý. Ze 37 kandidátů je 17 žen, což je fantastické číslo. Ani jeden z kandidátů si s sebou nenese politické kostlivce z minulosti.  

Jsme tu proto, že už jsme se nemohli dívat na to, jak se hradeckým radnicím dlouhodobě nedaří plnit závazky občanům. Jsme tu, aby se projekty promýšlely od začátku do konce, aby bylo předem jasné, jaký mají účel, jaké budou náklady a co se s nimi bude dít do budoucna.  

Jsme tu také pro ty, kteří si dále nepřejí, aby pokračoval trend odlivu občanů mimo Hradec Králové. Chceme vytvořit podmínky pro občany: aby zde chtěli bydlet, aby první místo, které napadne mladou rodinu, když bude přemýšlet kde chce založit rodinu, byl Hradec. Naše město na to potenciál má, my jej hodláme odemknout.” 

Současné vedení města Hoker kritizuje především kvůli tomu, že se mu nepodařilo plnit závazky vůči občanům města. Příkladem uvádí například stadion, Benešovu třídu nebo rekonstrukci Milety. „To se Hradci nedaří, projekty jsou pomalé, vedení musí mít větší tah na bránu a realizovat projekty, které mají smysl a musí při tom myslet do budoucna,“ vysvětluje.  

Lídra kandidátky STAN jsme se ptali na názor, který zastává v případě kulminací politických funkcí. „Primárně jsem proti,“ uvedl. Podle jeho názoru by primátor ani jeho náměstci neměli zastávat žádnou další politickou funkci. „Primátor města je práce na plný úvazek, naše město, respektive jeho občané, si zaslouží, aby se mu zastupitel vedení věnoval na sto procent,“ řekl. Zároveň ale přiznal, že u řadového zastupitele je situaci jiná.  

Volební program STAN  

Starostové a nezávislí svůj volební program pro komunální volby v Hradci Králové ještě nemají. Na oficiálních webových stránkách jdou dohledat pouze kandidáti pro volby v roce 2021 a krajské volby 2020. Regionální pobočka politického hnutí na svém facebookovém profilu pouze představuje jednotlivé členy kandidátní listiny.   

Webové stránky STAN si můžete prohlédnout zde.  

Kandidátní listiny registračnímu úřadu podaly hnutí ANO 2011, Česká pirátská strana, ČSSD, uskupení Hradec rozumem, koalice Hradecký demokratický klub (HDK) a TOP 09 s podporou Hradeckých patriotů a LES, uskupení Hradečáci, uskupení Hradečtí kantoři a Nestraníci, lidovecká Koalice pro Hradec, KSČM, ODS, strana Roma Luma, hnutí Rozvíjíme Hradec, STAN, SPD a uskupení Změna pro Hradec a Zelení.   

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | STAN

Štítky Luboš Hoker, STAN, volby, Hradec Králové, vizitka, komunální, kandidát, představení, Starostové a nezávislí, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Drbna.cz, projekt, Hradecký demokratický klub, Česko, ČSSD, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohuslav Rosendorf

Pusťte na radnici mafiány ze STANu a nebudete se stačit divit ,

Pondělí, 15. srpna 2022, 07:15Odpovědět

VOLBY 2022: Hradec Králové je nejkrásnější město v republice, míní kandidát za STAN Hoker  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.