Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VOLBY 2022: Důležitá je komunikace mezi opozicí a koalicí, tvrdí jednička Hradeckých kantorů Faltýnek

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 15 politických subjektů. Jde o rekordní počet. Dnes vám představíme lídra nově vzniklého uskupení Hradečtí kantoři Jana Faltýnka.

Komunální volby se uskuteční 23. a 24. září. V Hradci Králové budou voliči opět vybírat 37 zastupitelů.  

„Hradec Králové je mým rodným městem, žiji zde po celý svůj dosavadní život a záleží mi na tom, aby nejen mé děti a vnoučata, ale i všichni ostatní spoluobčané žili ve městě s co nejvyšší kvalitou života,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu Faltýnek.  

Ten působí jako ředitel Základní školy a mateřské školy Pohádka v Mandysově ulici v Hradci Králové. V současné době se stal jedničkou kandidátky nově vzniklého politického hnutí Hradečtí kantoři, které se skládá především z ředitelů a členů pedagogického sboru hradeckých základních škol.  

"Dovoluji si využít této příležitosti a požádat vás o účast v nadcházejících komunálních volbách. Jedině tak můžete vyjádřit svoji nespokojenost se současným stavem komunální politiky a vůli ke změně. Jako vaši spoluobčané, kteří se denně setkávají s lidmi všech generací, známe velice dobře vaše problémy a přání. Chceme jim i nadále naslouchat. Naše hnutí Hradečtí kantoři a Nestranící (HKN) proto přichází s politickou iniciativou, která dá rozvoji města Hradce Králové nezbytný a dosud chybějící impuls. Slibujeme vám, že se budeme společně starat o naše město a rozvíjet ho ve váš prospěch. 

Věřím, že program našeho hnutí a osobnosti, které za ním stojí, vás zaujmou a přesvědčí při vašem hlasování o naší společné budoucnosti."

Jan Faltýnek si od nového volebního období slibuje především změnu způsobu komunikace mezi politickými stranami a hnutími. A to jak těmi v opozici, tak koalici. „Následující roky zcela jistě nebudou pro Hradec jednoduché a bez fungující samosprávy by zvládnutí očekávaných problémů bylo nemožné,“ uvádí pro Hradeckou Drbnu Faltýnek. 

Zároveň dodává, že působit v městském zastupitelstvu i ve vrcholové politice na celostátní úrovni není možné. „Zkušenosti z minulých let ukazují, že souběh těchto funkcí téměř vždy vyvolává pochybnosti o možnosti vykonávat obě funkce s plným nasazením,“ vysvětluje.  

Volební program Hradeckých kantorů  

Nové hnutí na regionální politické scéně má hned několik základních bodů volebního programu. Prioritami jsou veřejná správa, finanční politika a rozpočet města, doprava, školství, bydlení a rozvoj, volný čas a kultura, sport, životní prostředí a sociální služby.  

Například v rámci dopravy je třeba řešit financování místního dopravního podniku, parkování v historickém centru města i na sídlištích i rekonstrukci Velkého náměstí. „Ve vedení Hradce chceme prosazovat výstavbu tzv. severní tangenty a budeme usilovat o její urychlené dokončení,“ stojí ve volebním programu, který je zveřejněný na webu hnutí.  

Kompletní volební program Hradeckých kantorů si můžete přečíst zde.  

Kandidátní listiny registračnímu úřadu podaly hnutí ANO 2011, Česká pirátská strana, ČSSD, uskupení Hradec rozumem, koalice Hradecký demokratický klub (HDK) a TOP 09 s podporou Hradeckých patriotů a LES, uskupení Hradečáci, uskupení Hradečtí kantoři a Nestraníci, lidovecká Koalice pro Hradec, KSČM, ODS, strana Roma Luma, hnutí Rozvíjíme Hradec, STAN, SPD a uskupení Změna pro Hradec a Zelení.

Ohodnoť článek

Foto Petr Bezděk | archiv Jana Faltýnka

Štítky Jan Faltýnek, Hradečtí kantoři, vizitka, kandidát, lídr, komunální, volby, Hradec Králové, profil, politika, volební, program, koalice, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Drbna.cz, volební program, Hradecký demokratický klub, Základní škola a Mateřská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Důležitá je komunikace mezi opozicí a koalicí, tvrdí jednička Hradeckých kantorů Faltýnek  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.