Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prezident Zeman byl opět převezen do nemocnice

Prezident Miloš Zeman byl v neděli opět převezen do Ústřední vojenské nemocnice. Po schůzce s Andrejem Babišem (ANO) vyrazila z Lán kolona automobilů, která doprovázela sanitku. Hospitalizaci prezidenta dnes potvrdila také mluvčí nemocnice Jitka Zinke. Bližší informace by měl oznámit ředitel Ústřední vojenské nemocnice ve dvě hodiny odpoledne. Informaci jako první přinesl portál iDnes.cz.

Ambulanci popsanou "mobilní jednotka intenzivní péče ÚVN" doprovázelo několik vozidel ochranné služby. Podle Hradu je prezident v posledních dvou týdnech nemocen, hlasoval kvůli tomu přímo v Lánech a na doporučení Zavorala zrušil i dnešní účast v debatě CNN Prima News.

O Zemanově zdravotním stavu média a politici spekulují již několik dnů. V září strávil osm nocí v ÚVN, podle Pražského hradu šlo o rekondiční pobyt, při kterém prezident podstoupil několik vyšetření a infuze. Od té doby je Zeman v Lánech.

Pražský hrad v posledních dnech opakovaně odmítal tvrzení, že prezident má vážné zdravotní potíže. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v pátek Rádiu Z řekl, že je Zeman 14 dnů ve stavu nemocných. "Pan prezident musí nabrat sil, musíme si uvědomit, že panu prezidentovi je 77 let, to už je věk stáří a to se prostě musí některé neduhy objevit," řekl.

Současný stav podle něj Zemana nijak neomezuje ve výkonu jeho ústavních pravomocí a prezident je připraven přispět k sestavení vlády. K Zemanovi pravidelně jezdí jeho ošetřující lékař Zavoral, jehož specializací je gastroenterologie. Spekulace o vážném stavu prezidenta Ovčáček v pátek označil za fámy a dezinformace. Bližší informace o zdravotních komplikacích mluvčí nezveřejnil.

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com/prezidentcr/

Štítky Miloš Zeman, nemocnice, prezident, hospitalizace, Ústřední vojenská nemocnice, Zámek Lány, Andrej Babiš, Pražský hrad, ANO 2011, Jiří Ovčáček, Miroslav Zavoral, CNN Prima News

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Zeman byl opět převezen do nemocnice  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.