Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradecká filharmonie obvolává své abonenty, navzájem si vyjadřují podporu

Filharmonie Hradec Králové je se svými abonenty v kontaktu, přestože jsou všechny kulturní akce kvůli epidemii koronaviru zrušeny. Původně informační telefonáty ohledně vrácení peněz za zrušené koncerty přerostly v osobní příběhy jednotlivých návštěvníků.

Filharmonie Hradec Králové od února vrací svým abonentům předplatné za zrušené koncerty. „Část abonentů už má své peníze na účtu, další nezanedbatelnou část předplatitelů ale tvoří lidé, kteří nevyužívají internet ani e-mail. Těm v těchto dnech postupně pracovníci filharmonie volají, aby jim proces vrácení peněz usnadnili,“ informuje filharmonie na svých webových stránkách. Díky probíhajícím telefonátům pracovníci často zjistí nejen informace o platbě, ale celé životní příběhy.

„Každodenní volání se tak často neobejde bez určité dávky emocí. Na otázku, jak se paní má, se pracovnici FHK například dostalo odpovědi: „Jako princezna zamčená ve věži,“ – to hlásila starší posluchačka s humorem jinak nepříliš veselou odpověď. Jiná návštěvnice koncertů se zase během epidemie stala prababičkou, vnoučátko zatím ale viděla jen na fotkách. A podobných příběhů je více,“ uvádí pracovníci s tím, že nejsmutnější zprávy jsou ty, které hlásí, že se některý z pravidelných návštěvníků už na žádný koncert nepodívá. „Na obou stranách telefonní linky ale také zaznívají důležitá slova podpory, přání pevného zdraví a víra, že se znovu brzy opět potkáme osobně, v sále filharmonie,“ uvádí orchestr.

I v této nejisté sezoně se ale Filharmonie Hradec Králové připravuje na novou sezónu 2021/2022. „Můj stůl i podlaha jsou plné lístečků s jednotlivými koncerty a skladbami, čeká mě online hovor s naším šéfdirigentem ze Švýcarska. Šéfkuchařské čepice máme, kvalitní a chutné ingredience jsme nakoupili, teď už si jen vyhrneme rukávy a připravíme takovou sezónu, na kterou se budou všichni návštěvníci a abonenti těšit,“ říká dramaturg Marek Hrubecký. „Důležité je věřit, že se epidemiologická situace postupně uklidní a v září nastartujeme novou sezónu,“ dodává.

Ohodnoť článek

Foto Filharmonie Hradec Králové

Štítky Filharmonie Hradec Králové, abonenti, podpora, telefon, koncert, peníze, pandemie covidu-19, kulturní akce, Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká filharmonie obvolává své abonenty, navzájem si vyjadřují podporu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.