Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z obecních rozhlasů po celé zemi v sobotu zazní živě Police Symphony Orchestra

Unikátní hudební zážitek přichystal pro své posluchače orchestr Police Symphony Orchestra z Police nad Metují. Na sobotu 30. ledna od 15 hodin chystá koncert Na slyšenou! Živé vystoupení bude v souladu s protikoronavirovými opatřeními, budou ho totiž živě vysílat obecní rozhlasy.

Dvůr Králové nad Labem, Náchod, Broumov, Meziměstí, Litomyšl a spoustu dalších – z amplionů v těchto městech v sobotu odpoledne uslyšíte Police Symphony Orchestra. Místo obvyklého hlášení nebo dechovky města rozezní nevšední koncert mladého symfonického orchestru z Police nad Metují.

„Chybí nám hraní, chybíte nám i vy. A proto hledáme nové možnosti spojení,“ píše orchestr na svých sociálních sítích. Posluchači se mohou během patnáctiminutového koncertu těšit na Krkonošské pohádky, lyrikálové Hladiny s Janem Sklenářem, Warvick Avenue v podání Karolíny Soukupové a Mišíkův Sluneční hrob.

Svým koncertem chce Police Symphony Orchestra poukázat na to, jak je důležitá kultura ve společnosti. Tento projekt nerealizujeme za účelem protestu proti vládním nařízením. Připojujeme se k iniciativě #kulturunezastavis, která hledá bezpečné cesty pro živou kulturu,“ upozorňuje orchestr.

K projektu se připojilo více než čtyřicet obcí a další se mohou stále přidávat. Stačí do pátku poslat e-mail na naslysenou@policesymphony.cz a v něm jen “Jdeme do toho”. Další informace obce dostanou obratem.

Police Symphony Orchestra se zaměřuje na populární a filmovou hudbu, ale tady rock, swing nebo klasiku. Jejich stálým zpěvákem je Jan Sklenář. V minulosti orchestr spolupracoval například s Martou Kubišovou, Petrem Jandou nebo s baletem Národního divadla. Za dobu svého fungování orchestr vybral téměř milion korun na dobročinné účely.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Police Symphony Orchestra

Štítky PSO, Police nad Metují, orchestr, kultura, rozhlas, kulturu nezastavíš, koncert, Dvůr Králové nad Labem, Jan Sklenář, Marta Kubišová, Petr Janda, Krkonošské pohádky, Litomyšl, Náchod, Broumov, Meziměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z obecních rozhlasů po celé zemi v sobotu zazní živě Police Symphony Orchestra  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.