Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Náchodský architekt Jan Letzel zanechal stopy v japonské lokalitě Miyagi

Náchod a japonská prefektura Miyagi jsou od sebe vzdálené téměř třináct tisíc kilometrů vzdušnou čarou. I přesto mají něco společného. Hrdost náchodského rodáka a architekta Jana Letzela.

V japonské prefektuře Miyagi bylo nedávno otevřeno dvoupatrové multikulturní středisko Matsushima Rikyu. Jeho dominantou je replika věže Park hotelu, která je postavena na základě architektonického návrhu Jana Letzela, žijícího v letech 1880 – 1925. Tento hotel se nacházel ve městě Matsushima, v roce 1969 ale vyhořel.

Nové multikulturní středisko je tak důstojným nástupcem a v Japonsku, které se pyšní řadou architektonických skvostů, je i kus Náchoda v podobě práce českého architekta.

V Matsushima Rikyu jsou představeny japonské tradice v jejich moderním pojetí. Návštěvníci tu najdou galerii s historickými exponáty, tradiční japonské restaurace s místní kuchyní, informační středisko pro turisty a půjčovnu kol.

„Prostřednictvím naší ambasády v Japonsku jsme tak s hrdostí na našeho rodáka blahopřáli guvernérovi prefektury Miyaga, panu Yoshihiro Murai, a starostovi města Matsushima, panu Koichi Sakurai, k realizaci tohoto krásného projektu. Úcta, které se arch. Janu Letzelovi v Japonsku dostává, je obdivuhodná. I za to patří náš velký dík,“ komentoval zprávu o otevření střediska v Japonsku starosta Náchoda Jan Birke.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Náchod

Štítky Jan Letzel, Náchod, architekt, Japonsko, Jošihiro Murai, Jan Birke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchodský architekt Jan Letzel zanechal stopy v japonské lokalitě Miyagi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.