Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Festival Jazz Goes to Town přijede do Hradce už v říjnu. Na případná další opatření jsou organizátoři připraveni

Na festivalu Jazz Goes to Town, který se letos uskuteční od 6. do 10. října na sedmi místech v Hradci Králové, bude mít českou premiéru hned pět mezinárodních hvězd. Vystoupí tu i tuzemští jazzoví hudebníci spolu se svými zahraničními kolegy. Festival ale bude cílit také na ty nejmenší. Organizátoři chystají i novinku.

Ještě před tím, než bude festival zahájen proběhne v Praze už 4. října předkoncert pro nedočkavé návštěvníky. Na něm vystoupí členové formací, kteří se následně objeví i na festivalu v Hradci. V takových kombinacích, jako budou v pražském klubu Punctum, už ale v Hradci k vidění nebudou.

Samotný Festival Jazz jde městem, má v letošním roce podtitul Kam směřujeme? V pořadí jde už o šestadvacátý ročník. Novinkou letos bude rezidenční projekt The Shape of Jazz to Come, ve kterém vzniknou skladby pro jeden z koncertů přímo během festivalu.  „Pro tento rok jsme vybrali pět talentovaných a osobitých umělkyň mladé generace, které se na tři dny stanou rezidentkami festivalu, nazkouší vlastní skladby a provedou je v rámci čtvrtečního koncertu,” doplňuje nový dramaturg festivalu Michal Wróblewski, pro kterého jde o první festivalový ročník.

Další novinkou bude i program pro rodiny s dětmi v Divadle Drak. Kromě hudebních vystoupení, čeká na návštěvníky také workshop jednoho z nejvyhledávanějších českých saxofonistů Radka Zapadla.

Festival proběhne na několika místech ve městě včetně samotných ulic

Festival bude Hradci v kavárně Artičok, ve Studiu Divadla DRAK, na Náměstí 28. října, na Náplavce, v Biu Centrál, ve Sboru kněze Ambrože, ale také ve Studiu Beseda v Klicperově divadle.

Organizátoři jsou na případná opatření připraveni

Tím, že už byly vstupenky v prodeji od srpna a v současné době přišlo nařízení na zasedací pořádek, organizátoři diváky informují o tom, že až dorazí do sálu budou usazeni na konkrétní místa. Předělat celý systém bylo nereálné.

„Bylo nám to doporučeno a rozhodli jsme se i po vzoru řady dalších pořadatelů a půjdeme touto cestou. Zároveň se budeme snažit dodržovat počty vstupenek, rozestupy a budeme flexibilně reagovat na další opatření. Máme samozřejmě i plán B. Počítáme se vším,“ říká ředitelka festivalu Barbora Hodonická.

Podle ředitelky festivalu bude největším lákadlem páteční den, který je hodně pestrý.

Organizátoři dělají vše pro to, aby tento ročník proběhl s maximální úspěšností s ohledem na umělce, diváky, ale i na tým. Denně jsou v kontaktu se zahraničními kapelami. „Každý stát to má nastavené jinak z hlediska karantény, testů. Je to něco, co se může každý den měnit. Doufáme, že vše bude moci proběhnout a diváky to neodradí,“ doplňuje Hodonická.

Festivalu se nemůže dočkat i dramaturg

Na letošní festival se těší dramaturg Michal Wróblewski, který už má dokonce předběžné plány na další ročník. „I tento ročník se plánoval dlouho dopředu. Některé plány zhatila pandemie. Je to takové vyvrcholení něčeho, co má člověk v hlavě už skoro rok, takže se těším hodně. Těším se na všechno, hlavně na pátek a na sobotu,“ říká.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com/Jazz Goes to Town,

Štítky Jazz Goes to Town, organizátoři, festival, Hradec Králové, město, jazz, Michał Wróblewski, Praha, Klicperovo divadlo, Divadlo Drak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Jazz Goes to Town přijede do Hradce už v říjnu. Na případná další opatření jsou organizátoři připraveni  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.