Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hradec Králové a Pardubice spojí kulturní projekt Art up. Rivalita krajských metropolí půjde stranou

Hradec Králové a Pardubice od září propojí nový kulturní projekt. Tištěná mapa s přehledem kulturních akcí bude od září pod názvem Art up vycházet pravidelně každý měsíc. K dostání bude zdarma.

„Projekt Art up mapuje současné umělecké prostředí v Hradci Králové a Pardubicích a přináší přehled kvalitních kulturních akcí v této aglomeraci,“ řekla Hradecké Drbně mluvčí Galerie moderního umění v Hradci Králové Hana Doležalová. Mapa turisty zavede na místa spojená s kulturou a uměním, představí kulturní tipy jednotlivých měsíců a upozorní na zajímavé programu pro děti i dospělé.

Projekt Art up vznikl již v roce 2016 a v té době mapoval pouze dění v Hradci Králové, byl však na čas pozastaven. Nyní se jeho autorky, Petra Příkazská a Anna Štysová, rozhodly projekt pod záštitou Galerie moderního umění v Hradci Králové po letech oživit, rozšířit za hranice svého rodného města a symbolicky tak spojit dva odvěké rivaly – Hradec Králové a Pardubice.

„Art up navazuje na podobné zahraniční projekty jako je například Art Rabbit nebo berlínský INDEX,“ dodala Doležalová. V České republice je například od roku 2008 k dostání turistická mapa ArtMap, která slouží jako praktický průvodce pro všechny, kteří se chtějí zorientovat v pražských a brněnských galeriích a výstavách.

Ohodnoť článek

Foto Karel Punčochář | toulamese.cz | Zdroj GMU

Štítky Art up, Galerie, Hradec Králové, Pardubice, spojení, kultura, umění, projekt, Galerie moderního umění v Hradci Králové, kulturní akce, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové a Pardubice spojí kulturní projekt Art up. Rivalita krajských metropolí půjde stranou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.