Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hradec Králové chce investovat miliony do nových expozic Muzea východních Čech, novou soutěž vypíše v příštích dnech

V pořadí už třetí soutěž na dodavatele stálé expozice Muzea východních Čech vypíše Hradec Králové na přelomu června a července. Uzavření smlouvy o dílo se předpokládá v září. Cena zakázky včetně osvětlení a technického vybavení je odhadována na 15 milionů korun bez DPH. Expozice by měla být hotova do jara příštího roku. Většina peněz má jít z evropských dotací.

„V druhé polovině loňského roku jsme měli vypsané výběrové řízení na zhotovitele stálé expozice, ale město obdrželo pouze jednu cenovou nabídku, která výrazně převyšovala naše předpoklady. Na radě města jsme proto rozhodli o novém vypsání zakázky s tím, že se ještě pozmění zadávací dokumentace, která nově obsahuje maximální výši nabídkové ceny," uvedla náměstkyně primátora pro majetek Věra Pourová (ANO).

Do první soutěže na expozici dorazila jediná nabídka, ale s vysokou cenou. Město tak soutěž zrušilo. Do druhé se nepřihlásila žádná firma. Město pak přistoupilo k takzvaným předběžným tržním konzultacím. Jejich výsledkem byla revize projektové dokumentace.

Secesní budova na Eliščině nábřeží zahájila provoz po rekonstrukci loni v listopadu otevřením pěti výstav, ale bez plánované expozice, která bude umístěna ve druhém a třetím patře. Připravovaná expozice bude mapovat historii Hradce Králové od středověku po 40. léta 20. století. Na části výstavy se může podílet i veřejnost.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Muzeum východních Čech, expozice, soutěž, dotace, Hradec Králové, Věra Klásková, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové chce investovat miliony do nových expozic Muzea východních Čech, novou soutěž vypíše v příštích dnech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.