Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

ROZVOLĚNÍ OPATŘENÍ: Od zítřka se sice v divadlech a kinech otevřou bufety, jíst v hledišti ale stále nebude možné

Zítra nás čeká další rozvolnění některých omezení, která měla bránit šíření koronavirové nákazy. V divadlech a kinech už bude možné koupit občerstvení. O týden později by se mohly začít pořádat akce do 1000 účastníků.

Rušení některých opatření probíhá většinou v dvoutýdenních intervalech podle plánu, který byl stanoven. Naposledy došlo k uvolnění tento týden v pondělí. „Dohodli jsme se s epidemiology, že uděláme určitou mezivlnu od 15. 6. Budou určitá rozvolnění. Budeme to prezentovat v nějakém souhrnu, aby to nebylo chaoticky prezentováno a informace byla jako celek," uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Od zítřka budou moci otevřít například bufety v divadlech a kinech. Kdo si ale myslí, že bude moci s jídlem do hlediště, je na omylu. Při promítání se nebude smět jíst. Podle Vojtěcha by bylo rizikové sundávat roušky, když už může být sál plný a nemusí zůstávat volná místa a řady.

Jak bude vypadat rozvolňování o pondělcích dál, zatím Vojtěch nepřiblížil. Řekl jen, že by se od 22. června mohly začít pořádat kulturní a jiné akce do tisícovky účastníků.

O povinnosti nosit roušky budou jednat v týdnu epidemiologové

V úterý by měla zasednou epidemiologická komise, řešit bude povinnost nosit roušky. „Kolegové se ještě úplně, definitivně neshodli. Ještě se k tomu budou vracet na příštím jednání," uvedl Vojtěch.

Pravidla nošení roušek se pravděpodobně změní. Cíleně by se dál měly nejspíš nasazovat jen v hromadné dopravě a v místech vyšším rizikem nákazy. „Ale v jiných místech, tam, myslím, by už mělo dojít k uvolnění a dobrovolnosti," řekl ministr. Jen dodal, že se na výsledné podobě dohodnou epidemiologové.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky ministr zdravotnictví, opatření, rozvolnění, omezení, bufety, kina, divadla, roušky, epidemiolog, divadlo, kino, Adam Vojtěch, rouška, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ROZVOLĚNÍ OPATŘENÍ: Od zítřka se sice v divadlech a kinech otevřou bufety, jíst v hledišti ale stále nebude možné  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.