Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Divadelňák letos v Hradci Králové nebude. Další ročník se uskuteční až příští rok

I přesto, že se do poslední chvíle stále věřilo, že se letošní ročník mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů a Open Air Program Hradec Králové konat bude, padlo opačné rozhodnutí. Poprvé po čtvrt století, nebude patřit letošní červen v Hradci Králové divadlu.

I kdyby se nakonec vládní opatření uvolnila a bylo by možné pořádat kulturní akce pro více než 50 osob, nebyli by organizátoři schopni naplnit základní poslání festivalu. Tím je setkávání divadelníků, umělců, diváků, Hradečáků i všech příznivců divadla a kultury z celé republiky i zahraničí.

Chystá se alespoň alternativa menšího rozsahu

Aby milovníci kultury nezoufali, připravuje se alespoň jiná, menší alternativa. Konkrétní podobu, si organizátoři zatím nechávají pro sebe. „Vše musíme důkladně probrat s našimi hlavními partnery – městem Hradec Králové, Královéhradeckým krajem a Ministerstvem kultury. Jakmile náš plán získá jasnější obrysy, dozvíte se více prostřednictvím našich webových stránek a sociálních sítí," říká mluvčí Klicperova divadla Martin Sedláček.

Příští, tedy 26. ročník Divadla evropských regionů a 21. ročník Open Air Programu Hradec Králové, se uskuteční v plném rozsahu a ještě s větším nasazením v roce 2021.

Letos zrušili organizátoři i Majáles v Pardubicích. Majáles v Hradci Králové se přesouvá na 16. září. Rozhodnutí o konání festivalu Rock for People v Hradci, padne na konci dubna.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Klicperovo divadlo

Štítky Divadlo evropských regionů, Open Air program, Hradec Králové, zrušení, akce, festival, Martin Sedláček, Klicperovo divadlo, Rock for People, majáles, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadelňák letos v Hradci Králové nebude. Další ročník se uskuteční až příští rok  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.