Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V centru Hradce jsou až do neděle v plném proudu letos jubilejní třicáté Muzejní adventní trhy

Od pátečního až do nedělního odpoledne se na 140 trhovců sešlo u budovy a také uvnitř Muzea východních Čech. Zájem návštěvníků o letošní již třicátý jubilejní ročník byl od odpoledních pátečních hodin jasně viditelný, u stánků tak lidé nasávali vánoční atmosféru až do 20. hodiny, kdy první den skončil. Pokračuje se ještě dnes a také v neděli, kdy trhy končí ve čtyři hodiny odpoledne.

Minulý rok procházela budova Muzea rekonstrukcí, takže i tradiční trhy o prvním adventním víkendu musely najít nové působiště. Mimořádně tak lidé mířili do prostoru před a uvnitř Pedagogické fakulty UHK, ve dnech konání loňského 29. ročníku Muzejních adventních trhů je navštívilo na 8 000 návštěvníků. Na ten letošní jubilejní, třicátý, už se oblíbená předvánoční událost přesunula zpět do svých tradičních prostorů. Kromě stánků před muzeem je totiž ten nejdůležitější program uvnitř budovy, kde se platí symbolický vstup 30 korun a navštívit zde můžete na devadesátku trhovců. 

Venku před budovou pak můžete navštívit více jak padesátku stánků a třeba zde ochutnat svařené víno, podívat se na lidová řemesla, nebo přivonět či ochutnat tradiční vánoční pokrmy. "Předvánoční atmosféru doplní dále široká nabídka kvalitních výrobků z přírodních materiálů v podobě perníků, šperků, paličkovaných krajek, modrotisku, svíček z včelího vosku, mýdla a foukaných vánočních ozdob," zvou návštěvníky pořadatelé s tím, že jim k poslechu bude hrát vánoční melodie hudební soubor Sarabanda.

Sobotní program startuje v deset hodin dopoledne a potrvá až do devatenácté večerní, v neděli se stánky otevřou taktéž dvě hodiny před polednem, konec je však naplánovaný už na 16. hodinu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky Vánoce 2019, vánoční trhy, Muzejní adventní trhy, vánoční atmosféra, Muzeum východních Čech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Hradce jsou až do neděle v plném proudu letos jubilejní třicáté Muzejní adventní trhy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.