Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V kraji dnes začínají vítat nejkrásnější období v roce. Vydat se můžete už i na trhy

Přesně měsíc dnes zbývá do 24. prosince, adventní období sice začíná až od příští neděle, ve východních Čechách se ale můžete na předadventní akce vydat už dnes. Ve Dvoře Králové nad Labem chystají na odpoledne slavnostní rozsvícení stromu spojené z bohatým doprovodným programem. Tradiční trhy se konání u zámku v Kuksu.

Na náměstí T. G. Masaryka ve Dvoře Králové nad Labem odpolední program startuje úderem 15. hodiny. To je pro diváky připraveno zpívání dětských sborů. Ten dostane prostor i o dvě hodiny později, společně s ním však vystoupí i populární zpěvák českých písniček Josef Vágner, pro něhož to je jedna ze zastávek vánočního turné. 

Patnáct minut po osmnácté hodině se pak slavnostně rozsvítí vánoční strom. Program tím ale nekončí, následovat totiž bude i ohňostroj, který potěší nejen nejmenší diváky.

Pokud na zmiňovanou akci vyrazíte ze směru od Hradce Králové, nabízí se možnost spojit návštěvu Dvora i s tradičními prvními vánočními trhy. Ty se až do 16. hodiny konají v samotné obci Kuks na labském nábřeží a také pod kukským hospitálem. Na návštěvníky je připraveno na 130 stánků s nejrůznějším zbožím.

"Během Vánočních trhů je naposledy v letošním roce veřejnosti otevřena expozice Historie lékáren, tedy Kouzlo apatyky Českého farmaceutického muzea a Hospitál Kuks," upozorňují pořadatelé.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ondřej Novotný

Štítky Vánoce 2019, Vánoční trhy, Kuks, Dvůr Králové nad Labem, Jakub Vágner, Východní Čechy, Tomáš Garrigue Masaryk, Josef Vágner, České farmaceutické muzeum, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji dnes začínají vítat nejkrásnější období v roce. Vydat se můžete už i na trhy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.