Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Předvánoční čas dýchl na Hradec. Až do odpoledne se zde konají Martinské trhy

Vánoční čas už pomalu začíná klepat na dveře. Nejkrásnější období v roce nastane totiž u za necelé dva měsíce a nadcházející pondělí bude patřit jmeninám Martinů. Tedy jménu vzpjatému s předvánočním obdobím. Tradice praví, že se svatým Martinem na bílém koni může přijít i první sníh. To letos zřejmě platit nebude, dnešní den však zcela jistě v Hradci patří tradičním Martinským trhům.

Od deváté hodiny ranní do šestnácté odpolední se už potřinácté v hradeckém Adalbertinu konají tradiční Martinské trhy. Na ty přijelo spousty trhovců z celých Čech, ale také z Moravy. Na návštěvníky tak čekají například čerstvé martinské rohlíky, různé výrobky z vosku, dřeva, proutí nebo kůže, ale k dispozici budou už třeba i vánoční ručně vyráběné ozdoby či dekorativní keramika. 

Zhruba stovka prodejců a vystavovatelů je k viděné nejen v budově Adalbertina, ale také na přilehlém parkovišti, kde se prezentují i mladí kováři z domácí Střední školy Hradební. Uvnitř je během dopoledních hodin připravený doprovodný program pro děti, poslední vystoupení je naplánováno na pravé poledne.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky Martinské trhy, Adalbertinum, Hradec Králové, Vánoce 2019, Česko, Morava

Předvánoční čas dýchl na Hradec. Až do odpoledne se zde konají Martinské trhy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.