Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Michal Horáček přijede do Centralu, uvede film Máme na víc

Film Máme na víc o předvolební kampani Michala Horáčka uvede Bio Central v hradecké premiéře. Snímek, který otevřel loňský ročník festivalu Ji.hlava, vstupuje do kin přesně na den rok po druhém zvolení Miloše Zemana. Do Centralu dorazí Horáček s režisérem Kvapilem v pátek 1. února od 20 hodin. Po filmu bude následovat diskuze, kterou bude moderovat herec Jan Sklenář.

Snímek Máme na víc režisérů Robina Kvapila a Radima Procházky sleduje předvolební prezidentskou kampaň Michala Horáčka. „Film se snaží pojmenovat obecné fenomény současné politiky jako jsou PR strategie, fake news nebo proruští trollové. Robin Kvapil se podílel jako Horáčkův poradce na samotné kampani a ve filmu reflektuje svoji ‚dvojroli‘ filmaře a politického stratéga,“ řekl Procházka.

Film dává nahlédnout do zákulisí porad, kde se kampaň vymýšlela. „Dostal jsem od Michala Horáčka „biankošek“ na natáčení,“ přibližuje spolupráci s prezidentským kandidátem Robin Kvapil.

„Diváci budou svědky například celé anabáze ‚kauzy Ondráček‘ od původního nápadu, přes projednávání v Poslanecké sněmovně až po demonstrace, které vyvolalo zvolení ‚policejní mlátičky‘ do čela komise pro kontrolu policie,“ prozrazdil Procházka.

Důležitou složkou filmu je hudba. Soundtrack tvoří písně s texty Michala Horáčka. „Písně se tak dostávají do nového kontextu a stávají se samostatným komentářem děje. Autory původní hudby pro film jsou slovenský skladatel Miroslav Tóth a jazzový klavírista Vojtěch Procházka. Tvoří ji klavírní parafráze slavných písní Štěstí je krásná věc a Levandulová,“ dodal Radim Procházka.

Hradeckou premiéru filmu navštíví jak Michal Horáček, tak režisér filmu Robin Kvapil. Po promítnutí filmu plánuje Bio Central diskuzi s diváky. Tu bude moderovat herec Klicperova divadla Jan Sklenář, který s Horáčkem spolupracoval na muzikálu Kudykam.

Tisková zpráva | Foto Bio Central

Štítky film, Máme na víc, Michal Horáček, Bio Central, Robin Kvapil, režisér, Jan Sklenář, Radim Procházka, Miloš Zeman, Miroslav Tóth, Poslanecká sněmovna ČR, Klicperovo divadlo

Michal Horáček přijede do Centralu, uvede film Máme na víc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.