Počasí dnes16 °C, zítra14 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Během státního svátku si užijeme food festival, strašidla i rytíře

Den vzniku Československa se dá oslavit různými způsoby. V Královéhradeckém kraji se koná řada akcí. Vybrat si můžete z gastro zážitků, přes akční rytířské souboje až po rande se strašidly.

Jednou z dnešních akcí je Dětenický food festival, který začíná ve třináct hodin na zámku Dětenice. Návštěvníci se mohou těšit na pestrou nabídku gurmánských specialit v příjemném prostředí zámeckých zahrad. Na zámku Dětenice proběhnou také rytířské turnaje, kde uvidíte historické souboje v dobových kostýmech.

Pro milovníky výtvarného umění a historie se koná výstava Příběhy z Orlických hor v komiksech na Kolowratském zámku v Rychnově nad Kněžnou. Tato výstava prezentuje historické události Orlických hor formou komiksů, což přináší zajímavý pohled na regionální historii prostřednictvím umění.

ZOO Dvůr Králové nad Labem láká na Týden duchů, který je plný strašidelných dekorací a zábavy pro děti i dospělé. Tento program, spojený s nadcházejícím Halloweenem, nabídne návštěvníkům nejen strašidelnou atmosféru, ale i mnoho tematických aktivit.

V Hradci Králové se v patnáct hodin uskuteční komentovaná prohlídka roubeného kostela sv. Mikuláše, kterou povede Jan Falta, vedoucí odboru památkové péče. Oslavy zakončí večerní koncert v sále Filharmonie Hradec Králové od osmnácti hodin, kde zazní díla českých skladatelů jako Smetana a Dvořák. Pokud plánujete navštívit pohádku s dětmi v Hradci Králové na státní svátek 28. října, můžete zamířit do Divadla Drak, kde se koná odpolední představení "Zdi" – příběh vhodný pro děti, který nabízí inspirativní a zábavný program

Ohodnoť článek

Foto se souhlasem Zámeckého resortu Dětěnice

Štítky kultura, svátek, akce, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během státního svátku si užijeme food festival, strašidla i rytíře  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.