Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Hradecké Šimkovy sady hostí první mistrovství ve hře kubb u nás

Oblíbená nejen týmová hra ze Švédska, to je kubb. Hra je určena pro dva hráče nebo dva týmy. Výhodou je, že v jednom týmu muže hrát klidně až šest hráčů. První mistrovství v naší republice se odehraje v tomto týdnu v hradeckých Šimkových sadech.

Více než 400 hráčů z patnácti zemí se od 4. do 6. července ve čtyřech kategoriích utká v Šimkových sadech o titul mistra Evropy ve venkovní společenské hře nazvané kubb.

Kubb znamená v gotlandském nářečí švédštiny dřevěná kostka a právě dřevěné hranoly a kolíky jsou hlavní součástí hry, která je populární především v severských zemích. Hra pro dva týmy s jednoduchými pravidly je vhodná pro všechny generace a hradecké mistrovství bude první, které se v Česku uskuteční.

Dorazte už 4. července od 12 hodin a můžete ji poznat blíže. Od 19 hodin si nenechte ujít vystoupení kapely The Englishman, hrající světové hity, které všichni znáte. Vstup je zdarma,“ láká zájemce na webu města František Holada z České kubb asociace.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky kubb, Šimkovy sady, hra, Hradec Králové, mistr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké Šimkovy sady hostí první mistrovství ve hře kubb u nás  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.