Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Martin na bílém koni má po roce namířeno pod Bílou věž

Tradičně plné náměstí je v Hradci Králové vždy, když sem má namířeno Martin na bílém koni. I letos má v diáři Hradec Králové. Zaškrtnuté má datum 11.11.2023. Připraven je opět bohatý kulturní program.

Sobota 11. listopadu bude znovu dnem, kdy bílý kůň coby symbol přicházející zimní turistické sezony doveze o půl páté odpoledne Martina pod Bílou věž. Již od 14 hodin budou v okolí věže a na Velkém náměstí ve stáncích k prodeji svatomartinské rohlíčky i víno a další lahůdky i adventní inspirace.

Pohled z Bílé věže bude možné zažít od 14 do 20 hodin za poloviční vstupné. Od 14 hodin mohou zájemci absolvovat volné prohlídky kaple sv. Klimenta a katedrály sv. Ducha, kde v průběhu odpoledne proběhnou koncerty žáků uměleckých škol.

O půl čtvrté zahájí v katedrále koncert žáci ZUŠ Střezina v doprovodu varhan, od půl šesté vystoupí v kapli sv. Klimenta děti ze ZUŠ Habrmanova. Program na pódiu odstartuje v 16 hodin sborový zpěv. Pro děti bude možnost svézt se na bílém koni. Každoroční vítání Martina na bílém koni má v podtextu slogan, že zimou turistická sezona nekončí. Důkazem toho budou pozvání na mnohé akce nejen v Hradci a jeho okolí, ale i v dalších královských věnných městech a městech České inspirace.

Ohodnoť článek

Foto Město Hradec Králové

Štítky Hradec Králové, kůň, Martin, Bílá věž, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin na bílém koni má po roce namířeno pod Bílou věž  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.