Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Výročí bitvy, slavnosti vína a drakiáda. Kam o víkendu vyrazit?

O tomto víkendu je v Královéhradeckém kraji jedna akce vedle druhé a rozhodnout se, kterou si vybrat, nebude zrovna jednoduché. Konají se slavnosti vína, drakiáda a hodně veselo bude v Trutnově na Krakonošově náměstí. Tady se ze Staré radnice sejme drak a v rámci festivalu Otevřené hospody, uslyšíte desítky českých i zahraničních kapel. Další přehled akcí najdete níže.

V Hradci Králové se uskuteční Farmářské východočeské trhy

Na Tylově nábřeží se od sobotního dopoledne představí lokální farmáři a ochutnat můžete i delikatesy přímo od výrobců. Na trzích si budete moci i vyzkoušet netradiční zážitek. Návštěvníci si budou moci zkusit podojit kozu, žít v kleci jako slepice nebo pracovat na záchranné stanici. 

Stříbrňák ožije přehlídkou pivovarů a hudbou

V Kempu Stříbrný rybník se od sobotního dopoledne představí řada velkých i malých pivovarů. Odpoledne je nachystán koncert několika kapel.

Ve Všestarech proběhne Oslava cibule a brokolice

Proč by nemohla být oslavována zelenina, jakožto cibule nebo brokolice. V areálu cibulové haly Všestarech je to tradice. Akce je pro všechny věkové generace a kromě koncertu, vás čeká i zábava. Navíc se otevřou všechny zemědělské areály. Kromě toho ve Všestarech také areál v Rozběřicích a Dolním Nedělišti.

Trutnov nabídne Rýbrcoula, sejmutí draka a festival Otevřené hospody

Na Krakonošově náměstí v Trutnově bude v sobotu rušno. Deset minut před jednou hodinou odpolední, můžete oslavit podzimní rovnodennost některými dávnými tradicemi a rituály. Program zpestří ukázky řemesel, divadlo i hudební vystoupení. Následně se bude z věže Staré radnice sundávat drak. Čtvrt hodiny před pátou odpolední začne akce Otevřené hospody. Jde o festival, na kterém si přijdou na své příznivci snad všech hudebních žánrů. Připraveno bude dvacet scén, z toho tři venkovní. Nově zavítá festival i k Trutovi a na Dvoračku. Připraveno je padesát interpretů z Trutnova, Česka, Slovenska a Ukrajiny.

Drakiáda ve Špindlerově Mlýně

V sobotu můžete vyrazit s dětmi do Špindlerova Mlýna pouštět draky. Od pravého poledne začne Drakiáda. Draka si bude možné vyrobit i na místě ve výtvarné dílně u lanovky. V jednu hodinu odpoledne bude hromadný výjezd lanovkou na Medvědín a na soutěže se tu mohou těšit všichni.  

V Hostinném poteče víno proudem

Slavností vína budou zahájeny v sobotu se třetí hodinou odpolední na náměstí v Hostinném. Ochutnat budete moci burčák z Velkých Pavlovic, a dokonce se můžete těšit i na hudbu.

Podzimní slavnosti burčáku a vína v Jaroměři

Akce se koná v neděli od deseti hodin dopoledne v Masarykových sadech v Jaroměři. TKromě vín z Moravy, tu budou i vína ze zahraničí. K tomu zahraje i DJ a také houslistka Niki.

Charitativní výšlap na Černou horu

Kdo si chce vyšlápnout na Černou horu, a ještě udělat dobrý skutek, může dorazit v sobotu na kolonádu v Janských Lázních a Pietteho náměstí ve Svobodě nad Úpou. Start z obou míst je v deset dopoledne. Výtěžek ze startovného půjde na zakoupení vozíku pro děti z dětské léčebny Vesna.

U Jičína se bude slavit 157. výročí bitvy

Sobotní den si můžete zpestřit návštěvou Prachova. Od dopoledne se koná vzpomínková akce na prusko-rakouskou válku 1866. Připomenou se tu událostí, které proběhly ve zdejší krajině a chybět nebude ani ukázka bitvy. Akce bude probíhat i odpoledne.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kudy z nudy | Zdroj Kudy z nudy

Štítky víno, slavnost, festival, hospoda, Trutnov, drak, Královéhradecký kraj, Krakonošovo náměstí, hudební skupina, Všestary, Hradec Králové, prusko-rakouská válka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výročí bitvy, slavnosti vína a drakiáda. Kam o víkendu vyrazit?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.