Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do Hradce Králové se vrátí festival Jazz Goes to Town. Nabídne zhruba 80 českých i zahraničních interpretů

Do Hradce Králové míří tradiční festival Jazz Goes to Town / Jazz jde městem. Ten se bude konat od 10. do 14. října a vystoupí na něm zhruba osm desítek hudebníků ve 14 domácích i zahraničních projektech. Tématy koncertních večerů budou Frekvence štěstí, Melodie lehkosti, Rytmus naděje, Rezonance dobra a Vlny radosti.

„Všechny letošní zahraniční kapely se představí v české premiéře, vrcholem festivalu pak bude koncert jedinečného Trondheim Jazz Orchestra,“ napsal Hradecké Drbně mluvčí festivalu Vojtěch Drnek. Podle jeho slov je cílem letošního ročníku vyvolat v návštěvnících pozitivní emoce a iniciovat v nich cestu za něčím novým.  

Několikadenní program začne v Kavárně Artičok, kde v úterý 10. října vystoupí kapela 2in2out, jejíž spoluzakladatelkou je hradecká rodačka, saxofonistka Nela Dusová. V druhé půli večera zazní HLASkontraBAS Oktet. 

V dalších dnech bude program pokračovat ve Studiu Beseda, v městské knihovně, PETROF Gallery nebo například v kině Bio Central.  

„Součástí festivalového programu bude také prezentace varhan Hammond firemním hráčem Didrikem Van der Lindenem a poslechový pořad Jana Hocka jako vzpomínka na hudebního publicistu a dlouholetého reportéra festivalu Petra Slabého, který nás letos v únoru tak nečekaně opustil,“ uvádí Drnek.  

Ohodnoť článek

Foto JGTT

Štítky Jazz Goes to Town, festival, hudba, program, Hradec Králové, tradice, novinky, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Hradce Králové se vrátí festival Jazz Goes to Town. Nabídne zhruba 80 českých i zahraničních interpretů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.