Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na hradeckém letišti se chystá první ročník letecké show Legendy nebes

Královéhradecké letiště bude už příští sobotu hostit první ročník nového modelu leteckého dne nazvaného Legendy nebes. Pilíři programu jsou dětský, letecký a hudební blok. Cílem je nabídnout atraktivní program všem věkovým kategoriím a obnovit tradici leteckých dnů v Hradci Králové. Pro návštěvníky se letiště otevře o půl deváté dopoledne.

"Milovníci letadel si budou moci prohlédnout na stojánce řadu letadel, která se následně představí v odpoledním leteckém programu," uvedl ředitel festivalu Legendy nebes a majitel firmy Heli Czech Jiří Podolský.

V leteckém programu se budou střídat ukázky moderních a historických letadel, jako jsou například MIG 15 UTI, první bitevní vrtulník na světě AH-1S COBRA, sovětský dvouplošník Polikarpov Po-2, Lockheed Electra L-10A, North American P 51D Mustang, legendární letoun Aero L-29 Delfín nebo Morane BB. Akrobacii předvede také mistr světa Martin Šonka a akrobatická čtyřka Flying Bulls Aerobatics Team a nebude chybět přelet bojové formace gripenů, uvedli pořadatelé.

Vrcholem celodenního programu bude, poprvé v Česku, noční letecká show. "Diváci tak budou určitě se zatajeným dechem sledovat jednak vystoupení polského vrtulníku BO-105, ale také šestičlennou motorovou paraglidingovou skupinu Flying Dragon Team," uvedl Podolský.

Letecký denní program začíná od pravého poledne a noční Pyroshow o půl desáté večer. Během celého dne se zájemci budou moci proletět vrtulníkem a bude k vidění při statické úkazce letadel také řada leteckých exponátů. Hudební část leteckého dne nabídne od čtvrté hodiny odpolední kapely Všichni Svatí, Krucipüsk, ABBA Stars a AC/CZ. Dětský program bude již od rána.

Základní vstupenka na místě v den akce stojí 449 korun, parkovné v areálu letiště je za 170 korun na den. Děti do 12 let včetně a návštěvníci s platným průkazem ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma. Více informací je na webu. "Akce má i charitativní rozměr. Devět korun z každé prodané vstupenky bude věnováno královéhradeckému stacionáři pro handicapované Daneta," uvedl Podolský.

Pro veřejnost půjde v Hradci Králové letos o jedinou leteckou show. Přehlídka CIAF se na hradeckém letišti konala naposledy v roce 2019 a divácky atraktivní HelicopterShow se změnila na neveřejnou, přičemž letos se nekoná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Legendy nebes

Štítky ČR, zábava, letectví, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hradeckém letišti se chystá první ročník letecké show Legendy nebes  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.