Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Pořadatele menších kulturních akcí podpoří Hradec Králové mimořádnou dotací. Uvolní milion korun

I v druhé polovině letošního roku se radnice v Hradci Králové rozhodla podpořit pořadatele malých a středně velkých kulturních akcí ve městě. Z městského rozpočtu uvolnila více než jeden milion korun, který chce rozdělit formou dotace. Podle vedení města má jít například o koncerty, výstavy nebo přehlídky.

Příjemce jednotlivých dotací rada města schválila tento týden. Organizátory s žádostí přesahující 50 tisíc korun musí předat ke schválení zastupitelstvu města. Jednání zastupitelstva je v plánu příští týden.  

„Mezi menší kulturní akce rozdělíme každoročně zhruba dva miliony korun, výzvy k podání žádostí probíhají dvakrát do roka. Velké a prestižní akce ve městě čerpají podporu z jiných dotačních titulů, konkrétně Calendarium Regina a Královéhradecká nábřeží,“ vysvětluje v tiskové zprávě náměstkyně primátorka Ilona Dvořáková (bez PP). Radnice obdržela celkem 49 žádostí.  

Peníze od města tak dostane například studentský Bigyfest, seriál akcí Léto na Kavčáku, projekt Hradecká nokturna, akce Francouzské dny v Hradci Králové, programy v Galerii Škroupovka, Letní kino na Novém Hradci Králové a celá řada dalších. 

Individuální dotaci by mohli dostat organizátoři prvního ročníku farmářských trhů na nábřeží. Další mimořádnou finanční injekci pak může dostat projekt Zvonohry u Ambrože. 

„Další dotaci ve výši půl milionu korun chceme poskytnout na jednu z etap připravované zvonohry v kostele Sboru kněze Ambrože v Hradci Králové. V současné době jsou hotové všechny dílčí komponenty zvonohry, tedy padesát zvonů a padesát srdcí, kovová konstrukce na zavěšení a hrací stůl. Připravena je veškerá projektová dokumentace,“ dodává náměstkyně Dvořáková. 

Ohodnoť článek

Foto Vinařské centrum

Štítky dotace, kulturní akce, Hradec Králové, finance, pořadatelé, peníze, kultura, malé, město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořadatele menších kulturních akcí podpoří Hradec Králové mimořádnou dotací. Uvolní milion korun  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.