Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Trutnov finišuje s Vesmírem, narušená statika rekonstrukci dost zpozdila

Sice s ročním skluzem, ale přece. V Trutnově finišuje rekonstrukce kina Vesmír. Jde o největší investici města za poslední dva roky, která dosáhne téměř 120 milionů korun.

Diváci by se v Trutnově měli brzy dočkat. Rekonstrukce kina Vesmír jde do velkého finále. V tuhle chvíli se montují akustické obklady, osvětlení, ozvučení, dále se připomntují sedačky a připraví gastrotechnologie, také technologie kina. K předání stavby městu by mělo dojít během července. Následně bude kino zkolaudováno a převedeno do zkušebního provozu. „Zaměstnanci se musí s novou technikou seznámit a sžít,“ uvedl ve zprávě ředitel UFFA Libor Kasík. 

Původně se počítalo s tím, že v tuhle dobu už bude kino v plném vytížení. "Nám se ta stavba protáhla téměř o rok. Narazili jsme na problémy, se kterými se nepočítalo. V sedmdesátých letech proběhla velká rekonsrukce, která byla poměrně destruktivní, co se týče statiky té původní budovy. Vše bylo potřeba sanovat, předělával se projekt statiky a to způsobilo velké zpoždění," řekl Hradecké Drbně starosta Trutnova Michal Rosa.

První návštěvníky přivítá zrekonstruované kino ve čtvrtek 7. září. Následně v sobotu 9. září pro ně bude připraven bohatý program včetně komentovaných prohlídek v rámci Dnů evropského dědictví. 

Nová podoba kina počítá se dvěma promítacími sály. Velký bude mít kapacitu 256 diváků a menší, který je určený převážně pro artová představení, pojme až 39 diváků. Ve vstupní hale se návštěvníci mohou těšit na nabídku občerstvení a oproti původnímu stavu bude navýšena kapacita toalet. Díky bezbariérovému řešení bude kino pohodlně přístupné také tělesně postiženým osobám.

Ohodnoť článek

Foto bak.cz

Štítky rekonstrukce, Vesmír, ČR, Trutnov, kino, promítání, statika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov finišuje s Vesmírem, narušená statika rekonstrukci dost zpozdila  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.