Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Divadlo Drak uvede na konci dubna druhou premiéru sezony To je andělení!

Královéhradecké Divadlo Drak uvede 29. dubna premiéru inscenace To je andělení! hostující režisérky Veroniky Poldauf Riedlbachové. Určená je pro děti od tří let. Půjde o druhou premiéru současné divadelní sezony 2022/2023, první byla v únoru hra Huckleberry Finn.

"Nonverbální inscenace To je andělení! se pohybuje na pomezí fyzického divadla a klaunské grotesky, a ačkoliv je věnována nejmladším divákům, určitě pobaví i jejich doprovod," uvedla Barbora Kalinová z Divadla Drak. Nový autorský projekt Poldauf Riedlbauchové podle divadla staví na souladu pohybu, zvuku a výtvarného gesta.

Režisérka v inscenaci rozehrává příběh ustarané matky, která každý den plní stále stejné povinnosti, a jejích dvou nezbedných dítek. "Děti se všem jejím snahám brání, seč mohou, protože si zkrátka chtějí jen hrát a bavit se. Což se zase vůbec nelíbí mamince," uvedlo Divadlo Drak. Koloběh proseb, vzdoru, odmlouvání, radosti i vzteku naruší anděl spadlý z nebe, aniž by sám věděl proč. "Jeho nenadálá přítomnost ve světě, kterému nerozumí a který s ním tak úplně nepočítá, spouští řetězec událostí, na jejichž konci jsou věci snad přece jen trochu jinak," podotkl ředitel divadla Tomáš Jarkovský.

V nové inscenaci Divadla Drak se představí Petra Cicáková, Luděk Smadiš, Edita Dohnálková Valášek a Šimon Dohnálek. Hudbu složil Jan Čtvrtník a scénu vytvořila Marianna Stránská.

Divadlo Drak má v současné divadelní sezoně 2022/2023 v plánu tři premiéry. Poslední z nich bude 13. května inscenace Československo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Divadlo Drak

Štítky ČR, divadlo, premiéra, Drak, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Drak uvede na konci dubna druhou premiéru sezony To je andělení!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.