Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam o víkendu? Na Svatomichaelskou pouť, drakiádu nebo saunový festival

S celou rodinou můžete vyrazit na Hradeckou drakiádu za Kauflandem, kde bude i bohatý doprovodný program. Na děti budou zaměřené také pohádkové prohlídky zámku v Opočně. A za pouťovými atrakcemi můžete vyrazit do Rokytnice nad Jizerou.

Sion zítra od 15 hodin pořádá Hradeckou drakiádu, tradiční rodinnou akci na louce za Kauflandem. Program bude obohacený o další aktivity jako skákání v pytli, práce se dřevem, chůze na chůdách nebo vesnické posilování. Děti s rodiči si tu budou moci upéct buřty, ochutnat klobásy a na místě bude i polní kavárny. Pokud si někdo nestihne pořídit draka předem, může si ho zakoupit až na místě. Spolu s tím bude k dispozici i servis draků, kde bude možné zprovoznit a opravit ty, které by nelétaly, jak mají.

Rokytnice nad Jizerou láká ode dneška do neděle na Svatomichaelskou pouť. Kromě atrakcí a stánků tu bude i doprovodný program – v sobotu například mažoretky, show se salty, živou hudbou a ohňostrojem. Z náměstí na pouť a na lanovku na Lysou horu bude každou hodinu zdarma jezdit vyhlídkový vláček. A dnes bude v kostele svatého Michaela od 18 hodin varhanní koncert.  

Na louce u Labe za Fakultní nemocnicí Hradec Králové u sauny NUUK se ode dneška do neděle koná přírodní saunový festival Hiki Joki.  Na místě bude i kočovná sauna z Pardubic nebo třeba saunařské stany s metličkovými procedurami. Návštěvníky čekají také táborákové koncerty nebo cvičení jógy.

V Opočně na víkend připravili pohádkové prohlídky zámku pro nejmenší s názvem Čert s vodníkem na zámku. Děti se v každé místnosti seznámí s částí děje pohádky a společně s čertem a vodníkem budou bojovat proti různým nástrahám. Organizátoři doporučují si vstup na prohlídku předem zarezervovat.

Sportovci mohou v neděli vyrazit na Hradecký půlmaraton a maraton, závod v běhu na 21 a 42 kilometrů pro širokou veřejnost se startem a cílem v historickém centru Hradce Králové. Poběží se centrem i městskými lesy. Závod odstartuje z Malého náměstí. Součástí akce budou i dětské závody, závody dvojic na dvakrát deset a půl kilometru nebo pětikilometrový lidový běh. Zároveň bude probíhat sportovní den pro celou rodinu Hradec na nohou.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sion

Štítky akce, víkend, prohlídka, zámek, koncert, pouť, maraton, drakiáda, Kaufland, Sion, Rokytnice nad Jizerou, Zámek Opočno, festival, Hradec Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Na Svatomichaelskou pouť, drakiádu nebo saunový festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.