Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po Hradci se pohybují podvodníci, kteří předstírají, že jsou hluchoněmí. Po lidech chtějí peníze

Po několika měsících se do Hradce opět vrátili žebrající cizinci, kteří předstírají zdravotní postižení a od kolemjdoucích, někdy i nevybíravým způsobem, požadují peníze. Tentokrát mají na kartičce napsáno, že sbírka putuje do Nadace pro hluchoněmé.

Tito podvodníci si ke své činnosti většinou vybírají místa, kde se pohybuje větší počet lidí, parkoviště před obchodními domy, náměstí nebo vlakové nádraží.

„Městská policie by chtěla občany varovat před podobnými podvodníky, kteří se pod různými záminkami snaží vylákat z lidí peníze a při odmítnutí jsou mnohdy i agresivní. Obecně platí, že každá sbírka pořádaná na území města musí být schválena magistrátem a zároveň je o ní informována i městská policie,“ řekla mluvčí hradeckých strážníků Eva Kněžourová.

Všichni pracovníci sbírek u sebe také musí mít osobní jmenování s průkazem totožnosti a alespoň kopii o povolení sbírky, zároveň platí i nepsané pravidlo, že sbírky jsou uvedeny na webových stránkách jednotlivých pořadatelů.

„Pokud si občané nejsou jisti, zda je oslovil pracovník v rámci řádně schválené sbírky, či se jedná o podvodníka, měli by se obrátit na městskou policii. Ta je oprávněna, stejně jako Policie ČR, provést kontrolu,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Zdroj Městská policie Hradec Králové

Štítky peníze, obecní policie, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Hradci se pohybují podvodníci, kteří předstírají, že jsou hluchoněmí. Po lidech chtějí peníze  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.