Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další úsek D11 se zatím stavět zřejmě nebude, Děti Země podaly rozklad

, aktualizováno 24. července 2018, 14:39

Další úsek dálnice D11 - z Hradce Králové do Předměřic nad Labem se zatím stavět pravděpodobně nebude. Důvodem je rozklad proti stavebnímu povolení, který podal spolek Děti Země z Brna pár minut před pondělní půlnocí, kdy končila lhůta.

„Došlo k napadení všech závazných stanovisek, které musí být znovu přezkoumány,“ sdělil mluvčí ministerstva dopravy Zdeněk Neusar. Podle něj je také možné, že v následujících dnech může ministerstvo poštou obdržet další stížnosti.

Už dříve podalo devět spolků a fyzických osob rozklady proti úřednímu rozhodnutí ke stavbě. Stěžovatelé však vzali své námitky po dohodě zpět, Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) jim totiž vyhovělo v jejich požadavcích, například že vybuduje více obslužných komunikací a protihlukových stěn.

Stavba osmikilometrového úseku, která měla podle posledních odhadů ŘSD začít v srpnu, se tak opět zpozdí. „Srpen se s největší pravděpodobností naplnit nepodaří. Naším záměrem je se s rozkladem vypořádat co nejdřív a ještě letos začít stavět, ŘSD je již plně připraveno začít se stavebními pracemi,“ řekl mluvčí ministerstva Zdeněk Neusar.

Ministerstvo musí nyní o stížnosti informovat všechny účastníky řízení. Ti se k ní mohou vyjádřit, následně bude věc řešit rozkladová komise ministerstva dopravy.

Vyjádření zástupců spolku Děti Země se pokoušíme získat, zatím bezvýsledně.

Dálnice D11 z Prahy na Polsko se začala stavět v roce 1978 a zatím je z plánovaných 154 kilometrů hotových necelých 91 kilometrů. Od loňského srpna dálnice končí na okraji Hradce sjezdem do městské části Kukleny. V Královci u Trutnova se má D11 napojit na budovanou polskou silnici S3. 

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Děti Země, Dálnice D11, Hradec Králové, Ředitelství silnic a dálnic, Brno, Předměřice nad Labem, Polsko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další úsek D11 se zatím stavět zřejmě nebude, Děti Země podaly rozklad  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.