Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Do vlaků Českých drah z Liberce do Pardubic umístili někteří z jejich zaměstnanců parte. Loučili se s cestujícími

Uplynulá sobota byla posledním dnem, kdy vyjely na trati z Liberce do Ústí nad Labem a Pardubic, poslední rychlíky Českých drah. Poprvé v historii tu začal od nedělní půlnoci jezdit jiný dopravce, tím je Arriva.

Někteří zaměstnanci Českých drah to zřejmě skousávali těžce. Cestující totiž ve vlakových soupravách i stanicích mohli zahlédnout netradiční parte od neznámých zaměstnanců ČD, kteří se na něm loučí s cestujícími. To, že má na tratích jezdit Arriva označují za podivné a nepříjemné okolnosti.

Foto: Tomáš Hádek

České dráhy se ale od tohoto materiálu distancují. Logo ČD na něj bylo údajně použito bez souhlasu. Odboráři bojují proti výběru Arrivy od samého začátku. Výběr tohoto dopravce řeší i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který do současné doby nerozhodl. Ministerstvo dopravy kvůli tomu uzavřelo s Arrivou smlouvu, zatím jen na dva roky. Arriva byla vybrána kvůli tomu, že nabídla o čtyřiadvacet procent nižší cenu než České dráhy.  

Motorové vozy Českých drah přezdívané rakve a přípojné vozy na lince R14 přestaly v neděli jezdit. Část z nich má být převedena do Královéhradeckého a Olomouckého kraje.  

Kromě vlaků začnou jezdit od neděle jinak i autobusy. Začíná platit nový jízdní řád

Kromě vlakových jízdních řádů začnou od zítřka platit nové i pro autobusovou dopravu v Královéhradeckém kraji. Změny vycházejí od podmětů samotných cestujících. Novinkou bude například školní spoj mezi Jičínem a Lomnicí nad Popelkou.

Arriva premiéru zvládla

Komplikace z minulého roku se novému dopravci na lince z Liberce do Pardubic vyhnuly. Tehdy odříkal vlaky a nasazoval náhradní soupravy. Za několikahodinová zpoždění i nedodržení standardů kvality dostala Arriva pokuty od ministerstva dopravy nebo krajů. Bez komplikací teď dopravce zvládal i krátké obraty v Pardubicích.

Ohodnoť článek

Foto | Zdroj zdopravy.cz

Štítky České dráhy, Arriva, rozloučení, Pardubice, Liberec, Ústí nad Labem, Ministerstvo dopravy České republiky, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do vlaků Českých drah z Liberce do Pardubic umístili někteří z jejich zaměstnanců parte. Loučili se s cestujícími  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.