Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Autobusová doprava v Královéhradeckém kraji se vrací do normálu

Od středy 18. listopadu se v kraji obnoví spoje veřejné autobusové dopravy, které dočasně omezil kvůli uzavření škol v souvislosti s pandemií koronaviru. Díky středečnímu nástupu prvních a druhých tříd zpět do školy se ruší prázdninový režim jízdních řádů. Omezení vlaků ale stále platí.

„Z důvodu otevření základních škol, a to aktuálně pro první a druhé ročníky, končí prázdninový režim autobusových spojů a vracíme se do normálu podle platných jízdních řádů. O této změně budeme informovat i zástupce obcí prostřednictvím datových schránek. Chtěl bych také apelovat na rodiče a požádat je o zvýšený dohled nad svými dětmi. Pro mnohé z těch nejmenších je cestování do školy  veřejnou dopravou nová zkušenost,“ říká radní Václav Řehoř (ODS) odpovědný za oblast dopravy.

Královéhradecký kraj dočasně omezil spoje ve veřejné dopravě 19. října na základě vládních opatření kvůli rostoucímu šíření onemocnění covid-19. Rozsah objednávaných autobusových spojů se v pracovních dnech snížil o 3,8 %. Omezení pro vlakovou dopravu zatím zůstávají v platnosti.

Ohodnoť článek

Foto Město Náchod | Zdroj Královéhradecký kraj

Štítky doprava, koronavirus, autobus, Královéhradecký kraj, pandemie covidu-19, Václav Řehoř, ODS, Datová schránka, autobusová doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusová doprava v Královéhradeckém kraji se vrací do normálu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.