Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Krkonošskou ulicí ve Dvoře už řidiči projedou. Uzavírka trvala od února

Po devíti měsících oprav se dnes pro veškerou dopravu konečně otevřela Krkonošská ulice ve Dvoře Králové nad Labem. Zatím je ale v režimu předčasného užívání stavby. Autobusy začaly, díky zprůjezdnění, jezdit podle původních jízdních řádů. Náhradní zastávka v Dukelské ulici proto byla k dnešnímu dni zrušena.

Rekonstrukce silnice je hotová, na jednom z úseků zbývají dokončovací práce mimo komunikaci. „Do konce listopadu by tak měla být dokončena například náhradní výsadba zeleně včetně lokálních terénních úprav,“ sdělil místostarosta Jan Helbich.

Oprava Krkonošské ulice proběhla v rámci další etapy kompletní rekonstrukce silnice II/300 Dvůr Králové nad Labem – Kocbeře. Tentokrát se týkala úseku od čerpací stanice po odbočku na Vítěznou a vyšla na více jak 80 milionů korun. Na rekonstrukci spolupracovalo město Dvůr Králové nad Labem s Královéhradeckým krajem.

Práce byly zahájeny v únoru

Vše začalo v únoru letošního roku pracemi na vodohospodářské infrastruktuře. „Tuto část projektu financovalo město a realizovala ji společnost Městské vodovody a kanalizace Dvůr Králové nad Labem. V Krkonošské ulici tak došlo k obnově vodovodu a obnově a prodloužení splaškové kanalizace,“ upřesnil místostarosta.

Město zaplatilo také předláždění stávajícího chodníku, nechalo vybudovat nový chodník až na křižovatku k "Chaloupkám", vybudovány byly autobusové zastávky a veřejné osvětlení.

Královéhradecký kraj zaplatil rekonstrukci silnice včetně jejího odvodnění, vybudování kamenných kaskád v úseku v lese a vybudování nové dešťové kanalizace.

„Velmi si cením toho, že i přes veškeré komplikace, které s sebou každá stavba přináší, se projekt podařilo dotáhnout do zdárného konce. Děkuji všem za nezbytnou součinnost, bez níž by to nebylo možné,“ podotkl místostarosta Jan Helbich a dodal: „Doufám, že řidiči si z rekonstruovaného úseku neudělají závodní dráhu, ale budou zde jezdit podle předpisů.“

Ve Dvoře ale bude pokračovat dopravní omezení v Jiráskově ulici

Kvůli pracím na odstranění havárie plynového potrubí, pokračuje dopravní omezení v Jiráskově ulici. Práce budou probíhat po obou stranách silnice v prostoru křižovatky s Fügnerovou ulicí.

Ode dneška až do pátku 16. října bude provoz řízen semafory. Na Karlov bude možné odbočit, ulice bude směrem k mostu Jana Palacha průjezdná.

Ve Dvoře se od zítřka na týden uzavře horní část Karlova a výjezd na Hostinné

Kvůli odstranění havárie plynového potrubí se od zítřejšího dne uzavře pro veškerou dopravu Jiráskova ulice a horní část ulice Karlov. Řidiči a autobusoví cestující budou muset počítat s objízdnými trasami a komplikacemi v dopravě až do neděle 11....

Ohodnoť článek

Foto mudk.cz

Štítky Krkonošská ulice, otevření, Dvůr Králové nad Labem, Královéhradecký kraj, silnice, kanalizace, Jan Palach, Kocbeře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krkonošskou ulicí ve Dvoře už řidiči projedou. Uzavírka trvala od února  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.