Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hasiči v Královéhradeckém kraji zasahují čím dál více u požárů aut. Od uplynulého víkendu jich bylo osm

Poměrně hodně výjezdů k požárům aut měli v poslední době hasiči v celém kraji. Jen za uplynulý víkend a začátek týdne museli zasahovat u sedmi takových případů. Ne vždy je příčinou technická závada.

Příčiny jsou podle hasičů různé. Jedná se o technické závady, případně začalo auto hořet následkem dopravní nehody. „V několika případech se však stačil požár včas zachytit svědkům, kteří pohotově použili hasicí přístroj,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Při požáru auta zastavte, vyndejte klíčky ze zapalování a rychle ho opusťte. Poskytněte pomoc lidem, kteří ji potřebují a zavolejte buďto hasiče na číslo 150 nebo na linku 112.

Právě hasící přístroj v autě, který není sice zařazen do povinné výbavy, může při včas zpozorovaném začínajícím požáru posloužit jako jednoduchá a účinná pomoc. Zachránit může nejen celé auto, ale můžeme jím pomoci i někomu jinému.

Při začínajícím požáru, který chceme uhasit hasicím přístrojem, ale postupujeme velice opatrně. „Kapota se musí otvírat pomalu, jinak by nastal takzvaný komínový efekt a plameny by z auta šlehaly do výšky. Při použití hasicího přístroje je potřeba hasit pouze přes mezeru mírně otevřené kapoty,“ říká mluvčí.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, auto, hasicí přístroj, hasiči, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v Královéhradeckém kraji zasahují čím dál více u požárů aut. Od uplynulého víkendu jich bylo osm  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.