Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Úsek D11 z Hradce Králové do Předměřic má stavební povolení

Ministerstvo dopravy jako speciální stavební úřad vydalo stavební povolení na úsek dálnice D11 mezi Hradcem Králové a Předměřicemi nad Labem. Stavební povolení je nepravomocné. Vyplývá to z dokumentu na úřední desce ministerstva. Stavební řízení na úsek D11 Hradec Králové - Předměřice nad Labem se opakuje kvůli námitce hnutí Děti Země. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) již dříve uvedlo, že stavba osmikilometrového úseku by po získání pravomocného stavebního povolení mohla začít v srpnu.

Úsek D11 z Hradce Králové do Předměřic navazuje na konec dálnice v Hradci Králové. Jeho stavba zatím nabrala více než půlroční zpoždění, původně ministerstvo uvažovalo o tom, že by stavba mohla začít loni na podzim. Na navazující úsek Předměřice nad Labem - Smiřice silničáři pravomocné stavební povolení mají a úsek Smiřice - Jaroměř už ŘSD začalo v dubnu stavět.

Stavba úseku Hradec Králové - Předměřice již měla nepravomocné stavební povolení vydané 1. června 2017. Loni v červenci povolení napadlo rozkladem hnutí Děti Země a také jej napadly dvě majitelky některých dotčených pozemků v trase dálnice. Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) pak povolení letos v březnu zrušil poté, co ŘSD vzalo zpět svou žádost o vydání stavebního povolení. Následně ŘSD o vydání stavebního povolení požádalo znovu s aktualizovanými podklady.

V aktuálním řízení vzneslo do stavebního řízení námitky město Hradec Králové. Město žádá více protihlukových stěn a postavení dalších obslužných komunikací pro zemědělce. Ministerstvo dopravy námitkám města nevyhovělo, požadavek na protihlukové stěny označilo za neoprávněný. 

Dálnice D11 z Prahy na polské hranice se začala stavět v roce 1978 a zatím je z plánovaných 154 kilometrů hotových necelých 91 kilometrů. Od loňského srpna dálnice končí na okraji Hradce Králové sjezdem do městské části Kukleny. V Královci u Trutnova se má D11 napojit na budovanou polskou silnici S3.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky D11, stavba, dálnice, povolení, stavební povolení, Hradec Králové, Dálnice D11, Předměřice nad Labem, Ředitelství silnic a dálnic, Děti Země, Smiřice, Dan Ťok, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úsek D11 z Hradce Králové do Předměřic má stavební povolení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.