Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na železnici v Královéhradeckém kraji budou o prázdninách čtyři výluky

Cestování na železnici lidem v Královéhradeckém kraji o prázdninách zkomplikují čtyři výluky. Budou na tratích z Jaroměře do Staré Paky, ze Smiřic do České Skalice, z Častolovic do Solnice a z Hradce Králové do Týniště nad Orlicí. Důvodem výluk jsou rozsáhlá rekonstrukce stanice v Jaroměři a opravy na dalších tratích. Cestující budou muset použít náhradní autobusovou dopravu.

Nejdelší výluka bude mezi stanicemi Jaroměř a Stará Paka na trati z Hradce Králové do Liberce. Začne 14. července a potrvá do 10. září. S rekonstrukcí jaroměřské stanice bude mezi 14. červencem a 10. srpnem souviset i výluka mezi stanicemi Smiřice a Česká Skalice na tratích Hradec Králové - Jaroměř a Jaroměř - Trutnov. Některé autobusy budou mít oproti vlakovému jízdnímu řádu jiné časy odjezdů a příjezdů, u některých spojů nebudou zajištěné vlakové přípoje.

Na trati z Častolovic do Solnice, která vede do průmyslové zóny Kvasiny - Solnice se závodem Škody Auto, bude výluka 11. až 16. července. Cestující by se měli připravit na zpoždění pět až deset minut.

Již v sobotu 30. června začne výluka mezi stanicemi Hradec Králové a Týniště nad Orlicí, která potrvá do 13. července. Místo vlaků budou zřízeny čtyři autobusové linky. Jedna z nich bude zrychlená a bude mít zastávky pouze v Hradci a v Týništi.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky doprava, vlaky, výluky, prázdniny, Jaroměř, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Týniště nad Orlicí, Česká Skalice, Smiřice, Častolovice, Stará Paka, ŠKODA AUTO a.s., Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na železnici v Královéhradeckém kraji budou o prázdninách čtyři výluky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.