Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Propojení obchodních zón v hradeckém Březhradě může odstartovat. Město pohnulo s výkupem pozemků

Na první pohled se může zdát, že stavba začala – opak je však pravdou. Bahnitý základ pro silnici, která spojí obchodní zóny v Březhradě je tu ve stejném stavu několik měsíců. Stavbu komunikace brzdil výkup pozemků, ten radnice schválila až začátkem března.

„Neprodleně po dokončení výkupu bude městem podána žádost o stavební povolení na svoji část investiční akce. Vzhledem k tomu, že není možné přesně určit, jak dlouho bude trvat výkup pozemků, stavební řízení a dále výběr zhotovitele stavby, tak není možné předjímat termín dokončení ze strany města,“ řekla tisková mluvčí Hradce Králové Kateřina Šmídová. Za pozemky radnice zaplatí 2 miliony korun.

Společnost, která silnici připravuje funguje jako soukromí investor. Ten na základě darovací smlouvy předá dokončenou stavbu do majetku města. „Následně město dobuduje propojku ke kruhovému objezdu u Decathlonu,“ dodává Šmídová.

Propojení bude začínat na kruhovém objezdu za nájezdem z rychlostní silnice. „Dále jsme se dohodli na odkoupení pozemku u sportovního hřiště hned vedle parkoviště. Zde nyní končí stezka, která se v budoucnu protáhne až do další obchodní zóny,“ řekla náměstkyně primátora Věra Pourová (ANO 2011). Stavba a výkup pozemků tak umožní kompletně dokončit cyklostezku.

Nové propojení využije i MHD

„Dopravní podnik počítá s tím, že bude novou silnici využívat pro své linky,“ doplňuje mluvčí. S největší pravděpodobností se tak bude jednat o linku číslo 12. Ta nebude muset od Tesca znovu vjíždět na Hradubickou a u Makra znovu zajíždět do druhé zóny. Odtud bude přímo pokračovat až na konečnou do Březhradu.

Propojení obou zón se v Hradci Králové plánovalo nejméně 15 let. Ještě před zhruba půl rokem se mluvilo o tom, že bude propojka dokončená během letošního roku. Město však nyní nedokáže říct, jak dlouho bude výkup pozemků trvat. Práce se tak mohou opět opozdit.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ondřej Novotný

Štítky Březhrad, Hradec Králové, obchodní zóny, stezka, přechod, Tesco, pozemek, silnice, Decathlon, Věra Klásková, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Propojení obchodních zón v hradeckém Březhradě může odstartovat. Město pohnulo s výkupem pozemků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.