Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

V Náchodě-Bělovsi se zítra začne stavět nový most přes Metuji

Zítra nastane v Náchodě-Bělovsi den D. Zahájí se realizace stavby mostu přes řeku Metuji. Nejdřív půjde k zemi most stávající. Celá akce vyjde na 32,5 milionu. Řidiči budou muset jezdit až do listopadu po objížďkách.

Právě se stavbou mostu, bude souviset dopravní omezení v této lokalitě. Jediná objízdná trasa bude platit jak pro místní, tak pro pěší a cyklisty. Povede po trase podél řeky Metuje. Po celou dobu výstavby bude provoz na mostě vyloučen.

Kudy povedou objízdné trasy?

Směr z Náchoda do místní části Běloves - Zde bude doprava vedena po ulici 1. Máje do ulice Lázeňská a dále do ulice U Lomu a Promenádní (podél řeky Metuje).
Směr z místní části Běloves do Náchoda – Doprava povede po ulici Promenádní do ulice Lázeňská a za mostem do ulice 1. Máje.

Kvůli tomu, že je ulice Promenádní jednosměrná cyklotrasa, budou ve dvou místech výhybny. Tím se zajistí bezpečný a plynulý provoz místní dopravy, ale i pěších a cyklistů.

Nový most, jehož investorem je město Náchod, bude hotový v listopadu letošního roku. Most bude širší, obousměrně průjezdný s chodníkem pro pěší a bude mít vyšší nosnost. Oproti současnému mostu povede přes Metují mírně šikmo, aby lépe navazoval na místní komunikace.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Náchod

Štítky Náchod-Běloves, most, stavba, objízdná trasa, Metuje, Náchod, Běloves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Náchodě-Bělovsi se zítra začne stavět nový most přes Metuji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.