Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na silnice vyráží o Velikonocích nejen víc svátečních řidičů, ale i víc policistů

Velikonoce patří na silnicích tradičně svátečním řidičům. Spousta z nich navíc kvůli delší době, kterou tráví doma, ztrácí řidičské návyky. Silnice budou i plné motorkářů a cyklistů. Proto je potřeba opatrnost za volantem. Nejen na bezpečnost na silnicích, ale i rychlost se proto v těchto dnech zaměřila policie.

Spousta řidičů totiž využívá toho, že jsou silnice v posledních týdnech kvůli koronavirové krizi poloprázdné a láká je to sešlápnout pedál. Už od 1. dubna, byla spuštěna akce zaměřená na překračování nejvyšší povolené rychlosti. Ta pokračuje i o Velikonocích a bude pokračovat až do odvolání. Reagujeme tak na to, že jsme v době omezeného pohybu zaznamenali některá extrémní překročení rychlosti, při kterých bohužel není výjimkou naměření rychlostí jízdy v obci nad 100 km/h," uvedl ředitel dopravní policie Jiří Zlý.

Policisté ale budou kontrolovat i alkohol za volantem, nebo omamné látky. Dohlížet budou i na dodržování všech pravidel silničního provozu. Policisté se rozmístí na předem vytipovaných místech po celém Královéhradeckém kraji, jak na vedlejších cestách, zajímavých pro motorkáře, tak na silnicích I. třídy, kde nejčastěji dochází k tragickým nehodám. Vzhledem k začátku motorkářské sezóny vyrazí do terénu i motohlídky,“ říká policejní mluvčí Eva Prachařová.

V loňském roce bylo v období Velikonoc, od Zeleného čtvrtku po Velikonoční pondělí, evidováno po celé republice 1425 dopravních nehod. Velká část z nich, byla zaviněna řízením pod vlivem.

Kvůli opatřením v souvislosti s nouzovým stavem se policie zaměří také na dodržování pořádku a na místa s možnou větší koncentrací lidí. Dohlédnou na zakrývání dýchacích cest, zabraňování shromažďování více než dvou osob a dodržování dvoumetrového odstupu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto policie.cz

Štítky sváteční řidiči, Velikonoce, policie, kontroly, silnice, koronavirová krize, Zelený čtvrtek, Velikonoční pondělí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnice vyráží o Velikonocích nejen víc svátečních řidičů, ale i víc policistů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.