Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Za posledních 24 hodin se na Královehradecku stalo přes 50 dopravních nehod

Za uplynulých čtyřiadvacet hodin zaevidovali operační důstojníci Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje zhruba padesátku dopravních nehod, přičemž počet oznámení začal narůstat v nočních hodinách, tedy po sněhových či dešťových srážkách, které začaly namrzat. 

Dopravní nehody evidují policisté na celém území Královéhradeckého kraje, ale i v krajském městě. Po čtvrté hodině přijali operační důstojníci informaci o dopravní nehodě na Jičínsku u obce Holovousy, kde zřejmě vlivem náledí zablokoval vozovku nákladní automobil. Silnice byla neprůjezdná a po nezbytně dlouhou dobu zde policisté odkláněli dopravu. Kamion byl vyproštěn zhruba kolem půl osmé a provoz následně plně obnoven. Dopravní nehoda se obešla naštěstí bez zranění.

Další dopravní nehody se udály na Náchodsku, Rychnovsku, ale i na Hradecku. Většinou se však jednalo o dopravní nehody s lehkým zraněním. 

Na vině je i mráz

Operační důstojník však přijal dnes krátce před sedmou hodinou ranní také oznámení o střetu osobního vozidla s chodcem, ke kterému došlo v Hradci Králové Malšovicích. Zraněného muže si do péče převzali lékaři. U řidiče osobního vozidla byla provedenou dechovou zkouškou vyloučena přítomnost alkoholu. Příčinu a veškeré okolnosti střetu budou teprve dopravní policisté zjišťovat. 

Policisté doporučují řidičům, ale i chodcům sledovat aktuální vývoj počasí a přizpůsobit jízdu či chůzi povětrnostním podmínkám a stavu vozovky či chodníku. Je žádoucí vozidlo před jízdou pečlivě připravit s ohledem na aktuální povětrnostní podmínky.

Řidiči se musí na zimu důkladně připravit

V těchto, ale i v následujícím období je hazardem vyjíždět s vozidlem bez odpovídajícího zimního vybavení (kvalitní zimní pneumatiky, do hor sněhové řetězy, kvalitní stěrače, nemrznoucí kapalinu do vstřikovačů apod.). V každém případě by se měli řidiči obrnit trpělivostí, zapomenout na agresivitu a spěch a naopak by neměli zapomínat na ohleduplnost a předvídavost.

Řidiči i chodci, buďte na svých cestách velmi opatrní!

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto KŘP Královehradeckého kraje

Štítky Nehody, Královéhradecký kraj, doprava, dopravní nehoda, okres Jičín, Holovousy, okres Náchod, okres Rychnov nad Kněžnou, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za posledních 24 hodin se na Královehradecku stalo přes 50 dopravních nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.