Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič se lekl vody, která mu dopadla na čelní sklo, dostal smyk, a následně narazil do svodidel

O tom, že počasí umí řidiče často dost nemile překvapit, není třeba dlouze hovořit. Ale v zimním období by s náhlým zhoršením povětrnostních podmínek určitě počítat měli, tomu by také měli přizpůsobit typ pneumatik na vozidle i svůj styl jízdy.

Podle všeho obojí dost podcenil řidič osobního vozu Škoda Octavia, který v úterý 12. 11. 2019 ve večerních hodinách havaroval na dálnici D11 na 87,45 km ve směru jízdy na Hradec Králové. Při jízdě v levém jízdním pruhu zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a aktuálním povětrnostním podmínkám, tedy dešti se sněhem.

Při předjíždění pomalejšího vozidla ve vedlejším pruhu se lekl vody, která mu od předjížděného vozidla dopadla na čelní sklo. Přitom trhl volantem, vozidlo na letních pneumatikách uvedl do smyku a narazil nejprve do středových svodidel, od kterých se odrazil, pak přejel na pravou stranu, kde narazil bočně do svodidel a zůstal stát přední částí vozidla proti směru jízdy.

Ke srážce s jiným vozem ani ke zranění osob při nehodě naštěstí nedošlo, nehodu odnesl pouze jeho poničený vůz, kdy hmotná škoda byla stanovena na 75.000 korun. Dopravní policisté nehodu vyřešili na místě uložením pokuty 2.000 korun řidiči vozu.

Ohodnoť článek

Zdroj KŘP Královehradeckého kraje

Štítky Nehoda, řidič, svodidla, Dálnice, policie, Hradec Králové, havárie, Škoda Octavia, Dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič se lekl vody, která mu dopadla na čelní sklo, dostal smyk, a následně narazil do svodidel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.