Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nejmodernější služební auta Policie ČR budou jezdit jen kousek od Hradce

Firma Stratos Auto dodala Policii ČR deset luxusních vozidel BMW pro silniční dohled. Auta budou mít k dispozici policisté v pardubickém kraji a jedná se o nejmodernější vozidla, kterými se policie v České republice může pyšnit.

Předání prvních třech vozů BMW 745Le xDrive v rámci bezplatného zapůjčení proběhlo ve středu 30. října 2019 v novém showroomu společnosti BMW Stratos Auto v Pardubicích za účasti policejního prezidenta Jana Švejdara. Projekt je navržen jako dvojitá navazující zápůjčka těchto pěti luxusních plug-in hybridních limuzín na dobu šesti měsíců s nájezdem 25 tis.km pro každé z deseti vozidel.

"V první vlně budy bude během příštích dvanácti měsíců sloužit deset moderních vozidel a řidiči je budou potkávat na území celé České republiky,“ uvedl policejní mluvčí kpt. David Schön.

BMW Group je známé svým intenzivním vývojem technologií souvisejících s elektrifikací. V současné době dochází k průniku technických řešení dříve vyvinutý pro divizi BMW i do modelů značky BMW. Portfolio plug-in hybridních vozů značky BMW má v současnosti šest modelů a neustále se rozšiřuje. BMW Group Czech Republic současně pracuje na poskytování svých pokrokových vozů státnímu sektoru. Současný projekt zapůjčení luxusních limuzín BMW 745Le xDrive tak navazuje na velmi úspěšnou zápůjčku 10 elektromobilů BMW i3 a následně ještě plug-in hybridního sportovního vozu BMW i8 Policii ČR.

„Velmi mě těší další pokračování spolupráce mezi Policií ČR a BMW, která významně přispívá k prosazování trvale udržitelné mobility v České republice. Věřím, že i luxusní limuzíny BMW 745Le xDrive budou pro Policii ČR dobrým pomocníkem,“ řekla Jana Dvořáková, manažerka korporátního, speciálního prodeje a elektromobility, BMW Group Czech Republic.

SPECIFIKACE VOZŮ BMW 745Le xDrive

BMW 745Le xDrive je pokrokový plug-in hybridní vůz luxusní třídy BMW, který pohání zážehový řadový šestiválec společně s elektromotorem.

Zásluhou nejmodernější lithium-iontové baterie je tento vůz schopen jízdy čistě na elektřinu maximální rychlostí 140 km/h a do vzdálenosti až 58 km. Nejvyšší celkový výkon hnací soustavy činí 290 kW/394 k. Z 0 na 100 km/h vůz zrychlí za 5,1 sekundy a maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h. Silnou stránkou plug-in hybridního BMW 745Le xDrive je kombinovaná spotřeba benzinu jen 2,5–2,3 l/100 km a elektrické energie 16,2–15,8 kWh/100 km. Automobil vykazuje produkci CO2 57–52 g/km.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie, auta, BMW, STRATOS AUTO, Policie České republiky, Česko, limuzína, Pardubický kraj, Jan Švejdar, Pardubice, Jana D. Karlíčková

Nejmodernější služební auta Policie ČR budou jezdit jen kousek od Hradce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.