Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kuriózní nehoda. Osobní auto bourala skoro ve stejných místech dvakrát během krátké chvíle!

K dopravním nehodám došlo v hradecké ulici Bratří Štefanů, kde se nejprve srazila tři osobní auta. Při následné snaze odtáhnout jedno z nich na laně ovšem řidič nestihl nastoupit do nepojízdného auta, které se pak nekontrolovaně vyřítilo do protisměru a stala se tak další dopravní nehoda. Při nebezpečné situaci došlo navíc k lehkému zranění zcela jistě velice překvapeného a do nehody předtím jinak nezainteresovaného řidiče projíždějícího automobilu.

"Řidič osobního vozidla značky Peugeot 206 v odpoledních hodinách na příjezdu do Hradce Králové nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním brzdícím osobním vozidlem značky Škoda Octavia a narazil do něho. Škodovka vlivem nárazu narazila do dalšího auta značky Nissan Qashaqai, a to zas do přívěsu zapojeného za autem značky Opel Zafira, které zastavilo z důvodu stojící kolony vozidel. Kromě dvou osob z Nissanu, které utrpěly lehké zranění, nikdo další zraněn nebyl. U všech řidičů vyšla zkouška na požití alkoholu negativně. Škoda na všech vozidlech byla odhadnuta na 320 tisíc korun," popisuje policejní mluvčí Iva Kormošová nejprve první dopravní nehodu.

Vše pokračovalo tak, že si dvacetiletý řidič Peugeotu, který je podezřelý z přestupku nedodržení bezpečné vzdálenosti, zavolal svému kamarádovi, jenž ho přijel následně odtáhnout se Škodou Octavia. "Poškozené auto zapojili, ale před vyjetím se nedostatečně domluvili a řidič s Octávkou se rozjel, ačkoliv v taženém autě ještě nebyl řidič. Při vyjetí z vedlejší komunikace na hlavní silnici směrem na Blešno se tažený Peugeot bez řidiče dostal do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem značky Suzuki Ignis, jehož řidič byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice. Oba řidiči byli podrobeni dechové zkoušce s negativním výsledkem," detailně popisuje policejní mluvčí i další nehodu, jenž se stala dvě hodiny po té první.

Na Peugeotu tak z původních 40 tisíc narostla škoda o dalších 50 tisíc korun a u Suzuki byla odhadnuta škoda na 50 tisíc korun. U obou poškozených vozidel policisté z důvodu závad zadrželi osvědčení o registraci vozidla. Jelikož při obou nehodách došlo ke zranění některých účastníků, jsou nehody nadále v šetření hradeckých policistů.


Takto skončila auta po druhé dopravní nehodě.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky dopravní nehoda, Hradec Králové, kuriózní nehoda, havárie, úraz, Peugeot, Nissan, Škoda Octavia, ŠKODA AUTO a.s., Peugeot 206, Suzuki

Kuriózní nehoda. Osobní auto bourala skoro ve stejných místech dvakrát během krátké chvíle!  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.