Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dopravní podnik vypíše třetí tendr na odbavovací systém

Dopravní podnik města Hradec Králové do konce letošního roku vypíše v pořadí třetí soutěž na modernizaci odbavovacího a informačního systému pro městskou hromadnou dopravu. Cena zakázky podle zadávací dokumentace je 35 milionů korun. Novinářům to dnes řekl ředitel dopravního podniku Zdeněk Abraham. Předchozí tendr zrušil v září Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

"Připravujeme podklady pro vypsání třetího výběrového řízení. S cenou počítáme stejnou. Budou tam zapracovány změny, které byly nejvíce nejasné a na které jsme museli vydávat doplňující odpovědi," řekl Abraham.

Dopravní podnik zvažoval podání žaloby, od toho ale ustoupil. Podle Abrahama dotace kvůli zpoždění tendru ohrožena není. "Termín plného čerpání dotace je do roku 2023," řekl Abraham.

ÚOHS se zadávacím řízením zabýval na podnět společnosti Em Test, která v tendru neuspěla. Důvodem pro zrušení řízení byly nejasně stanovené zadávací podmínky.

První soutěž vypsal dopravní podnik 20. září 2017, poté 4. ledna 2018 na základě námitek uchazečů toto zadávací řízení zrušil a po úpravě dokumentace jej znovu vypsal loni 14. května. ÚOHS zadávací řízení ze dne 14. května 2018 zrušil na základě námitek uchazečů 29. května 2019. Podnik proti tomuto rozhodnutí podal 14. června rozklad, který ale předseda úřadu zamítl a rozhodnutí první instance potvrdil.

Výběrové řízení se týká obnovy a modernizace systému odbavování cestujících ve vozech MHD, obnovy dispečerského řízení, obnovení e-shopu dopravního podniku a pořízení nového systému zastávkových označníků, které by dokázaly cestující informovat o reálném příjezdu spoje do zastávky.

Autoři | Foto Dopravní podnik

Štítky ČR, správa, MHD, počítače, Hradec Králové, Dopravní podnik, dopravní společnost, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, výběrové řízení, Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik vypíše třetí tendr na odbavovací systém  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.