Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Řidiče v hradeckém kraji čekají v létě uzavírky

Řidiči v Královéhradeckém kraji musí v létě kvůli opravám hlavních tahů počítat na řadě míst se zdržením. Silničáři opraví kilometry cest většinou za provozu. Podle Ředitelství silnic a dálnic se mohou tvořit dlouhé kolony. Přesné termíny oprav hlavních tahů, které jsou v plánu na prázdniny, silničáři dolaďují. Upřesní je v následujících dnech.

Testem trpělivosti motoristů bude oprava kruhové křižovatky v Hradci Králové na začátku výpadovky na Brno. Silničáři by měli zahájit přípravné práce v polovině června a začít s opravou naplno o prázdninách. Doporučené alternativní trasy pro osobní auta povedou Malšovicemi. „To zásadní se bude dít o letních prázdninách. V září na to navážou opravy větví křižovatky, které by měly trvat do listopadu. Opravy budou probíhat za provozu,“ řekla Zdeňka Pospíšilová z hradecké ŘSD.

V Hradci to nebude o prázdninách jediné omezení v dopravě. Třeba od července bude na hradecké výpadovce na Brno za Lidlem kvůli opravám kyvadlový provoz, který budou řídit semafory.

Kolonami aut bude i nadále ochromen hlavní tah z Hradce Králové přes Týniště nad Orlicí směrem na Ostravu. Kolem Třebechovic bude střídavý provoz kvůli pracím až do poloviny července. Na stejné silnici začne ještě do konce června oprava obchvatu Vamberka na Rychnovsku, a to v úseku mezi kruhovými křižovatkami. Hotovo by mělo být do začátku srpna. I tam budou provoz řídit semafory.

O prázdninách musí řidiči počítat se zdržením i na silnici I/35 v obci Ostroměř na Jičínsku. Stavební práce začnou nejdříve koncem července. Provoz tam bude také kyvadlový, řízený semafory. „Práce jsou rozloženy do dvou let. Letos by se mělo stavět do konce listopadu a pak znovu od března,“ řekla Pospíšilová.

Od července do listopadu boudu silničáři opravovat hlavní silniční tah z Prahy do Krkonoš, a to v úseku Nová Paka - Kumburský Újezd na Jičínsku. Silnice tam bude průjezdná vždy po jedné polovině.

Zcela uzavřena bude do konce roku kvůli opravě mostu přes Úpu silnice I/14 v Mladých Bukách na Trutnovsku. Řidiči, kteří jezdí mezi Trutnovem a Vrchlabím si tak zajedou několik kilometrů. Objížďka pro osobní auta vede přes Svobodu nad Úpou a Janské Lázně, pro nákladní auta do 30 tun přes Hostinné a pro vozidla nad 30 tun přes Horku u Staré Paky a Dolní Brannou.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky silnice, rekonstrukce, modernizace, ŘSD, oprava, Královéhradecký kraj, Ředitelství silnic a dálnic, Hradec Králové, Brno, Lidl, okres Jičín, Praha, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče v hradeckém kraji čekají v létě uzavírky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.