Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž měl dvě promile, ale i tak sedl za volant. Při své jízdě havaroval

Jak každý ví, alkohol za volant nepatří. Jenže to si evidentně o víkendu nemyslel řidič u Malých Svatoňovic. Ten sedl do auta i přes to, že měl v sobě téměř dvě promile.

V sobotu 21. září půl hodiny před půlnocí došlo na silnici III/3014 mezi obcemi Malé Svatoňovice a Úpice k havárii osobního vozidla zn. Nissan. Podle prvotního šetření tu jeho řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost při průjezdu levotočivé zatáčky a vyjel částečně na pravou krajnici.

Následně dostal smyk, který nezvládl a skončil vpravo mimo vozovku, kde přední částí narazil do reklamní tabule a projel okrasným květinovým záhonem. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Provedená dechová zkouška u řidiče odhalila požití alkoholu s výsledkem 1,80 promile. Celková hmotná škoda je předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun.

Policisté muži zadrželi jeho řidičský průkaz a zahájili úkony trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu hrozí až tříleté odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Autoři | Foto KŘP HK

Štítky Nehoda, automobil, řidič, opilec, Nissan, Úpice, Malé Svatoňovice

Muž měl dvě promile, ale i tak sedl za volant. Při své jízdě havaroval  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.