Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Vážná nehoda na Rychnovsku. 18letý mladík narazil v opilosti do stromu

Záchranáři osmnáctiletého mladíka transportovali do nemocnice. Orientační dechová zkouška, kterou policisté na místě u řidiče provedli, vykázala hodnotu 0,88 promile alkoholu v dechu. Řidič nepředložil ke kontrole řidičský průkaz.

Řidič nauta zn. Fiat Stilo Multiwagon jedoucí od Zdobnice směrem na Souvlastní s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy svých schopnostem a na mokré silnici dostal smyk. Ten nezvládl a s autem vyjel vpravo mimo vozovku, kde přední částí fiatu narazil do stromu. 

Oznámení o druhé havárii přijali policisté krátce po čtvrté hodině ranní. Třiadvacetiletý mladík na mopedu zn. Babeta bez přidělené registrační značky jel po cyklostezce od Čestic směrem na Častolovice. Na rovném úseku z dosud nezjištěných příčin narazil předním kolem do sloupku železné zábrany a poté havaroval. I jeho jízdu ukončili záchranáři transportem do zdravotnického zařízení. Přítomnost alkoholu policisté na místě provedenou orientační dechovou zkouškou vyloučili.

Dalším šetřením hlídka zjistila, že mladík řídil moped, přestože nevlastní žádné řidičské oprávnění. Zároveň nepředložil ke kontrole zákonné pojištění. Řidič navíc neměl na hlavě za jízdy přilbu a s mopedem se pohyboval po označené cyklostezce.

Autoři

Štítky Nehoda, automobil, hasiči, zranění, řidič, škoda, alkohol, policie, okres Rychnov nad Kněžnou, Fiat Stilo, Zdobnice, Čestice, Častolovice

FOTO: Vážná nehoda na Rychnovsku. 18letý mladík narazil v opilosti do stromu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.