Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Důchodkyně si ukousla v trolejbuse jazyk. Omluvy se dočkala po 3 letech

Nešťastně upadla při rozjezdu trolejbusu a ukousla si jazyk. Místo první pomoci se ale seniorka dočkala pouze vystoupení na další zastávce. Omluva ze strany dopravního podniku přišla až po letech.

Jako první s informací přišly novinky.cz. 91letá seniorka totiž v červnu 2016 utrpěla vážně zranění. Po nástupu do vozidla se nestihla posadit , a při rozjezdu trolejbusu upadla na zem a překousla si jazyk. Řidička trolejbusu jí místo první pomoci a přivolání policie, vysadila jen u místa jejího bydliště.

„Byla sobota. Nastupovala jsem poslední, jako čtvrtá. Rozjezd trolejbusu mi podrazil nohy. Třísly a obličejem jsem tvrdě narazila na hranu čtyřsedadla. Odraz mne odhodil na okno. Překousla jsem si jazyk, a víc nevím. Náraz mi zničil kardiostimulátor. Hrozně to bolelo,“ popsala seniorka, která si letitý příběh, jenž mohl skončit tragicky, pamatuje do nejpodrobnějších detailů.

Požadovala jsem jenom omluvu, aby si řidička uvědomila, že má dbát na bezpečnost cestujících, jak reagovat, když někdo ztratí vědomí, a jak v kritických okamžicích komunikovat se seniory,“ zdůraznila bývalá dopravní inženýrka pro novinky.cz 

„Selhala komunikace. Paní, jež nechtěla být zřejmě na obtíž, říkala, že je v pořádku, což řidička akceptovala,“ tvrdí garážmistr královéhradeckých dopravců Josef Urban.

Seniorka navštívila nemocnici až po třech měsících

Příběh ale má neuvěřitelné pokračování. Sniorka i s vážným zraněním totiž zůstala téměř tři měsíce doma než návštivila pohotovost. Tam jí okamžitě odvezli na sál, kde se podrobila náročné operaci. 

Řidička byla dlouhodobě nemocná. Pak o sobě dala vědět ta paní, že čeká omluvu,“ vysvětluje Urban. „Šlo o pochybení jednotlivce. Řidič musí v podobných případech zavolat záchranku a policii, na což je pravidelně proškolován,“ doplnil ředitel královéhradeckého dopravního podniku Zdeněk Abraham.

Autoři

Štítky Josef Urban

Důchodkyně si ukousla v trolejbuse jazyk. Omluvy se dočkala po 3 letech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.